Šmitam seši punkti; "Barcelona" triumfē Eirolīgas regulārajā čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" piektdien nodrošināja pirmo vietu ULEB Eirolīgas regulārajā čempionātā.

Barselonas klubs 32.kārtas spēlē mājās ar rezultātu 88:67 (25:21, 17:13, 28:15, 18:18) uzvarēja Stambulas "Fenerbahce" vienību.

Šmits spēlēja visvairāk no visiem "Barcelona" basketbolistiem un guva sešus punktus. Viņš laukumā pavadītajās 23 minūtēs un 15 sekundēs realizēja trīs no trīs divpunktu metieniem, visus ceturtajā ceturtdaļā, bet pirms tam aizmeta garām trīs tālmetienus. Latvietis arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles, divreiz kļūdījās, bloķēja vienu metienu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un sakrāja divus efektivitātes koeficienta punktus.

"Barcelona" rindās Alekss Abriness guva 18 punktus, realizējot sešus no septiņiem trejačiem, tāpat 18 punkti bija Nikolam Mirotičam, bet Niks Kalatess desmit rezultatīvām piespēlēm pievienoja piecus punktus un piecas bumbas zem groziem. 18 gadus vecais Maikls Kaisedo guva septiņus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Viesiem 15 punktus guva Marko Guduričs, bet 11 punkti bija Izmetam Akpinaram.

"Barcelona" ar 21 uzvaru 26 spēlēs turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, kamēr "Fenerbahce" ar deviņiem panākumiem 24 cīņās ir 12.pozīcijā.

Tikmēr Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" viesos ar rezultātu 68:78 (19:18, 13:24, 17:19, 19:17) zaudēja "Monaco" vienībai un atvadījās no cerībām iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Kurucs 14 minūtēs un 17 sekundēs punktus neguva, jo grozā netrāpīja savu vienīgo izpildīto metienu trīs punktu vērtībā. Citās statistikas ailēs viņam viena kļūda, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

"Baskonia" komandā ar 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Aleks Pīterss, bet 13 punktus guva Džeisons Greindžers. "Monaco" vienībai 16 un 14 punktus guva Vils Tomass un Dveins Beikons.

Vitorijas vienība ar 11 uzvarām 27 spēlēs atrodas desmitajā pozīcijā, bet tās tiešā konkurente "Monaco" ar 13 uzvarām 26 dueļos pakāpusies uz septīto vietu.

Arī šosezon Eirolīgā bija pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā, bet pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā trīs Krievijas komandas tika izslēgtas no turnīra.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu