Kanādas futbolisti otro reizi vēsturē kvalificējas Pasaules kausa izcīņai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kanādas futbolisti līksmo
Kanādas futbolisti līksmo Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas vīriešu futbola izlase svētdien 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē guva panākumu un nodrošināja vietu finālturnīrā, kamēr citā spēlē Kristiāns Pulisičs izcēlās ar trīs gūtiem vārtiem ASV uzvarā.

Kanāda savā laukumā ar 4:0 (2:0) sagrāva Jamaiku.

Jau spēles 13.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Kails Larins, bet īsi pirms pirmā puslaika beigām pārsvaru dubultoja Teidžons Bjukenens.

Otrajā puslaikā ar gūtiem vārtiem vēl izcēlās Džuniors Hoilets, bet jamaikietis Adrians Mariapa bumbu raidīja pats savos vārtos.

Uzvara Kanādai nodrošināja vietu Pasaules kausa finālturnīrā, kurā kanādieši pēdējo reizi spēlēja 1986.gadā.

Citā spēlē ASV mājās ar 5:1 (4:0) pārliecinoši uzvarēja Panamu.

Pirmos vārtus mača 17.minūtē guva Pulisičs, kuriem desmit minūšu laikā sekoja vēl divi precīzi komandas biedru sitieni, bumbu pretinieku vārtos raidot Polam Ariolam un Hesum Fereiram.

Pirmā puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē vēlreiz precīzs bija Pulisičs.

Mača 65.minūtē 5:0 panāca Pulisičs, nokārtojot sev "hat-trick", bet īsi pirms pamatlaika beigām 86.minūtē vienīgos vārtus Panamas labā guva Anibals Godojs.

Arī ASV futbolisti jau ir faktiski ieguvuši ceļazīmi uz finālturnīru pirms pēdējās kvalifikācijas spēles, kurā viņi tiksies ar Kostariku.

Vēl Kostarika ar 2:1 (2:1) bija pārāka pār Salvadoru, bet Meksika ar 1:0 (0:0) pārspēja Hondurasu, pietuvojoties Pasaules kausa finālturnīram.

Kanādas izlase CONCACAF kvalifikācijas zonā ir līdere ar 28 punktiem 13 aizvadītos mačos, otrajā pozīcijā ar 25 punktiem ir ASV, bet labāko trijnieku noslēdz Meksika ar tādu pašu punktu skaitu. Ceturto vietu ieņem Kostarika ar 22 punktiem.

2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram Katarā no CONCACAF zonas automātiski kvalificēsies trīs labākās izlases, bet ceturtās vietas īpašniecei par ceļazīmi jācīnās papildus starpkontinentālā izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu