Video ⟩ Girgensona "Sabres" veic iespaidīgu atspēlēšanos un izcīna uzvaru NHL mačā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien izcīnīja Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība, kas viesos atspēlēja četru vārtu deficītu un ar 6:5 (0:3, 3:1, 2:1) pārspēja Čikāgas "Blackhawks" komandu.

Girgensons laukumā pavadīja 12 minūtes un 28 sekundes, no kurām minūti un septiņas sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs pie rezultativitātes punktiem netika, izpildīja vienu metienu pa vārtiem, lietoja trīs spēka paņēmienus, vienu reizi atņēma ripu un bloķēja vienu mājinieku raidījumu, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmajā periodā pēc Kelvina de Hāna, Sema Lafertija un Džonatana Tēvza precīzajiem raidījumiem "Blackhawks" ieguva trīs vārtu pārsvaru, bet otrā perioda sākumā Sets Džounss panāca graujošo 4:0. Līdz trešdaļas beigām, pateicoties Viktora Ūlofsona diviem vārtiem un Kaila Okposo precīzajam raidījumam, "Sabres" samazināja rezultāta starpību līdz 3:4.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā Vinnijs Hinostrosa jau panāca izlīdzinājumu, uz ko mājinieki atbildēja ar Aleksa Debrinketa precīzo metienu 51. minūtē, atgūstot vadību ar 5:4. "Sabres" nepadevās un mača 58. minūtē Alekss Taks panāca 5:5, bet 12 sekundes pirms finālsvilpes "Sabres" izrāva uzvaru - precīzs metiens vairākumā padevās Teidžam Tompsonam.

"Sabres" šī bija sestā uzvara pēdējās deviņās spēlēs un sestais mačs pēc kārtas ar izcīnītiem punktiem. Vienība ar 58 punktiem 67 spēlēs ieņem 12.pozīciju Austrumu konferencē,

Savukārt "Blackhawks", kas piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas un piekto neveiksmi pēdējās septiņās spēlēs, ar 58 punktiem 67 spēlēs ir 14.vietā Rietumu Konferencē.

"Wild" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:0, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja līgas līdervienību Kolorādo "Avalanche".

Uzvarētāju rindās visos trīs vārtus guvumos asistēja Matss Cukarello, bet Kevinam Fialam vajadzēja vien 15 sekundes pagarinājumā, lai gūtu uzvaras vārtus.

Kolorādo vienībā divus rezultativitātes punktus (1+1) sakrāja Nazems Kadri, bet ar precīzu metienu izcēlās Kirils Kaprizovs.

Citā spēlē Toronto "Maple Leafs" mājās ar rezultātu 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) apspēlēja Floridas "Panthers".

Mājinieku komandā divus vārtus guva Džons Tavaress, bet līgas labākais snaiperis Ostons Metjūzs guva 48.vārtus šosezon.

"Panthers" labā vārtus guva Raiens Lombergs un Brendons Montūrs.

Savukārt Vinipegas "Jets", spēlējot mājās, ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā izcīnīja panākumu pār Arizonas "Coyotes", sagādājot pretiniekiem piekto zaudējumu pēc kārtas.

Abus vārtus uzvarētāju rindās guva Marks Šeifele, kurš uzvaru nesošos vārtus guva vien desmit sekundes līdz pagarinājuma beigām.

Vienīgos "Coyotes" vārtus guva Niks Ričijs.

Jau ziņots, ka Teodors Bļugers sakrāja trīs rezultativitātes punktus (1+2) Pitsburgas "Penguins" uzvarā pār Detroitas "Red Wings" ar 11:2, bet Zemgus Girgensons tika pie rezultatīvas piespēles zaudējumā, Bufalo "Sabres" pagarinājumā ar 4:5 atzīstot Ņujorkas "Rangers" pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu