Nepiedienīgas rīcības dēļ no amata atkāpies Somijas Olimpiskās komitejas elites sporta nodaļas vadītājs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Somijas Olimpiskās komitejas elites sporta nodaļas vadītājs Mika Lehtimaki paziņojis par sava amata atstāšanu pirms termiņa beigām. Šāds lēmums pieņemts tāpēc, ka viņš naktīs sūtījis saviem kolēģiem īsziņas, vēsta YLE.

Pats Lehtimaki atklājis, ka 2021. gada rudenī no viņa uzvedības cietuši divi cilvēki. Viņš atzīst savu vainu un kolēģiem atvainojies. 

Rudenī Lehtimaki saņēma rājienu par neatbilstošu uzvedību, darbā komunicējot ar sievietēm. Aizrādījumu viņš pieņēmis un paudis, ka ir mainījis savu uzvedību. 

"Man ir slikts ieradums - naktīs sūtīt īsziņas saviem draugiem, gan vīriešiem, gan sievietēm. Esmu pārkāpis robežu - tas attiecas gan uz saturu, gan uz laiku. Es sūtīju pārāk vieglprātīgas ziņas. Es pieļāvu kļūdu. Tas ir nepiedodami. Cilvēkam, kas ieņem šādu amatu, nav tiesību šādi rīkoties. Es lūdzu piedošanu, un man tika piedots. Šajā sakarā nevienai no pusēm nav nekādu pretenziju," YLE citē Lehtimaki izteikumus. 

Somijas Olimpiskās komitejas elites sporta nodaļas vadītāja amatā Lehtimaki bija paredzēts atrasties līdz 2024. gadam. 

Paredzams, ka 55 gadus vecā Lehtimaki pēctecis varētu tikt izraudzīts Somijas Olimpiskās komitejas ārkārtas valdes sēdē trešdien, 30. martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu