Nebūs atkārtota mēģinājuma izveidot Eiropas Superlīgu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pašlaik netiek plānoti atkārtoti mēģinājumi izveidot Eiropas futbola Superlīgu, paziņoja Eiropas Futbola klubu asociācijas (ECA) pārstāvis Nasers al Helaifi.

Pagājušā gada aprīļa vidū 72 stundu laikā UEFA, līdzjutēju un politiķu atbalstīta, apslāpēja Anglijas, Spānijas un Itālijas klubu mēģinājumu izveidot savu turnīru Eiropas Superlīgu.

Al Helaifi, kurš ir arī Parīzes "Saint-Germain" (PSG) prezidents un jau pagājušajā gadā noraidīja ielūgumu komandai piedalīties Superlīgā, norādīja, ka visi ir pret šo projektu.

"Visi ir pret to, sākot no līdzjutējiem, medijiem līdz pat klubiem. Tikai trīs ir par," teica al Helaifi, atsaucoties uz to, ka sākotnēji Superlīgas izveidi atbalstīja "Real", "Barcelona" un "Juventus". "Pašlaik mēģinām darīt to, lai uzlabotu UEFA turnīrus un pierādītu, ka nav vajadzības pēc vēl citām sacensībām."

Savukārt Spānijas futbola līgas ("La Liga") prezidents Havjers Tebass šomēnes medijiem paziņoja, ka trīs klubi Madrides "Real", "Barcelona" un Turīnas "Juventus" marta sākumā tikās, lai izskatītu iespēju vēlreiz izveidot Superlīgu savādākā formātā.

Tebass atklāja, ka tika izskatīts tāds turnīra formāts, kurā netiktu iesaistītas Anglijas komandas.

Superlīgas iniciatoru vidū bija sešas Anglijas premjerlīgas vienības - "Liverpool", Mančestras "United", Londonas "Arsenal", Londonas "Chelsea", Mančestras "City" un Totenhemas "Hotspur" -, kā arī pa trim klubiem no Spānijas - "Barcelona", Madrides "Real", Madrides "Atletico" - un Itālijas - Milānas "Inter", "AC Milan", Turīnas "Juventus".

Vēlāk visas sešas Anglijas premjerlīgas komanda atsauca vēlmi piedalīties Superlīgā, šim piemēram pēc tam sekojot arī citām komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu