Video ⟩ Bertāns par Dončiču: Viņš komandā visus ir izlutinājis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" spēlētājs Dāvis Bertāns pēc aizvadītā mača pret Losandželosas "Lakers" slavēja komandas superzvaigzni Luku Dončiču.

Iepriekšējā naktī pēc Latvijas laika "Mavericks" ar rezultātu 128:110 pārspēja "Lakers".

Bertāns laukumā pavadīja 15 minūtes, kuru laikā guva 14 punktus (3p. 4/5, soda metieni 2/2), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un pieļāva divas kļūdas.

"Šobrīd jebkurš brīvs metiens ir laba izvēle," pēcspēles preses konferencē sacīja Bertāns. "Neko nepārspīlēju - vienkārši esmu pateicīgs."

Turpinājumā latvietim žurnālists uzdeva jautājumu, vai ir metieni, kurus viņam nepatīk izpildīt. "Man personiski nav tādu metienu, bet, iespējams, treneriem nepatīk pāris manis izmestie metieni," izteicās 29 gadus vecais basketbolists.

"Pirms vairākiem gadiem man bija divas ceļgalu krustenisko saišu operācijas, tāpēc tas vienmēr man nedaudz traucējis laukumā un ārpus tā, bet tā ir daļa no manas dzīves. Dažreiz vajag nelielu pauzīti, lai atpūstos un būtu atkal gatavs spēlei," uzsvēra Bertāns. "Man pietrūka sajūtas, lai cīnītos par augstām vietām. Vašingtonas "Wizards" sastāvā bija jācīnās par pēdējo vietu izslēgšanas spēles, kas arī bija interesanti, bet patīkamāk ir cīnīties par mājas spēļu priekšrocību "play-off" turnīrā."

"Tagad Dončiča statistika ir kļuvusi par normu. Tas ir neticami, ko viņš dara. Tajā pašā laikā viņš ir izlutinājis visus šajā komandā. Arī līdzjutējus. Izskatās, ka viņam viss laukumā padodas tik vienkārši. Pats galvenais ir tas, ka viņš padara visus savus komandas biedrus labākus," uzskata Bertāns.

Bertāns šajā sezonā vidēji mačā izcēlies ar 5,4 punktiem, 1,9 atlēkušajām bumbām un no tālmetienu līnijas uzbrucis ar vidēji 30,9% precizitāti.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar 47 uzvarām un 29 zaudējumiem ieņem ceturto vietu, savukārt "Lakers" ar bilanci 31-44 ierindojas 11. pozīcijā, kas ir ārpus izslēgšanas spēļu zonas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu