Madonā notiks 2022./2023.gada sezonas Eiropas junioru čempionāts biatlonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

2022./2023.gada sezonā Eiropas junioru čempionāts biatlonā notiks Madonā, trešdien ziņo Starptautiskā Biatlona savienība (IBU).

Trešdien publicēts nākamās sezonas starptautisko biatlona sacensību kalendārs, un tajā Eiropas junioru čempionāts no 13. līdz 19. februārim paredzēts Madonā.

Eiropas junioru čempionātam Madonā vajadzēja notikt 2021. gada februārī, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tas tika atcelts, IBU uzreiz paziņojot, ka 2023. gadā tas notiks Madonā.

Junioru sacensību kalendārā tās ir sezonas ceturtās sacensības, kas notiks pēc trim IBU Junioru kausa posmiem, bet pirms pasaules jauniešu un junioru pasaules meistarsacīkstēm marta sākumā Kazahstānas pilsētā Ščučinskā.

Pasaules kausa (PK) sezona 27. novembrī sāksies ar posmu Somijas pilsētā Kontiolahti, pēc kura sacensības norisināsies Hohfilcenē (Austrija), Anesī (Francija), Pokljukā (Slovēnija), Rūpoldingā (Vācija), Antholcā (Itālija), Nove Mesto Morāvijā (Čehija), Estešundā (Zviedrija) un tradicionāli beigsies Holmenkollenas trasē Norvēģijā.

Pasaules čempionāts starp PK posmiem Antholcā un Nove Mesto Morāvijā notiks no 6. līdz 19. februārim Oberhofas trasē Vācijā.

IBU kausa pirmais posms no 21. līdz 27. novembrim notiks Šūšenā (Norvēģija). Pēc tam sportisti sacentīsies vēl septiņos posmos, sezonu beidzot marta sākumā Kanādas trasē Keenmorā.

Eiropas meistarsacīkstes notiks no 23. līdz 29. janvārim Šveices trasē Lencerheidē.

PK kalendārs veidots tā, lai sacensības pēc iespējas mazāk pārklātos ar Katarā no 21. novembra līdz 18. decembrim notiekošā Pasaules kausa futbolā norisi.

Tāpat IBU trešdien publicēja to nacionālo federāciju sarakstu, kurām noteiktas sankcijas par slēpju vasku lietošanu, kuros ir pārsniegta noteiktā perfluoroktānskābes (PFOA) deva.

Par šādu pārkāpumu Junioru kausa izcīņā sankcijas noteiktas Dienvidkorejai, Čehijai, Baltkrievijai un Somijai. Savukārt par šādu pārkāpumu izdarīšanu IBU kausa sacensībās sodīta Polija, Vācija un Japāna.

Šīs nacionālās federācijas ir saņēmušas vairāku tūkstošu eiro lielu naudas sodu. Otrs līdzīgs pārkāpums nozīmēs lielāku naudas sodu, bet pēc trešā pārkāpuma nacionālās federācijas tiks diskvalificētas nākamajās IBU sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu