Bertāna pārstāvētā "Mavericks" garantē dalību NBA "play-off"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda trešdien izcīnīja uzvaru un garantēja dalību Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas izslēgšanas spēļu turnīrā.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 120:112 pārspēja Klīvlendas "Cavaliers", izcīnot piekto uzvaru pēdējos sešos mačos, tikmēr pretiniekiem šis ir ceturtais zaudējums pēdējo piecu spēļu nogrieznī.

Bertāns laukumā pavadīja 10 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus (3p. 1/3), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un bloķēja vienu metienu.

Uzvarētāju sastāvā Luka Dončičs guva 35 punktus, atdeva 13 rezultatīvas piespēles un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, 28 punktus iemeta Dorians Finijs-Smits (3p. 6/12).

"Cavaliers" rindās 32 punktus guva Keriss Leverts, 25 punkti un 10 rezultatīvas piespēles Dariusa Garlanda kontā.

Pirmajā puslaikā "Mavericks" nokļuva iedzinējos ar -8 (42:50), bet pēc lielā pārtraukuma Dončičs ņēma spēli savās rokās, iemetot 20 punktus trešajā ceturtdaļā.

Noslēdzošajā ceturksnī "Mavericks" ieguva 15 punktu pārsvaru un nosargāja vadības grožus. Dalasas vienība izcīnīja uzvaru un trešo sezonu pēc kārtas kvalificējās NBA izslēgšanas maču turnīra.

"Mavericks" ar 48 uzvarām un 29 zaudējumiem patlaban ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, kur dalību "play-off" garantējusi arī līdere Fīniksas "Suns" (62-14) un otrajā vietā esošā Memfisas "Grizzlies" (54-23).

"Cavaliers" ar bilanci 42-34 šobrīd ierindojas septītajā pozīcijā Austrumos, kur līdere ir Maiami "Heat" (49-28), kas ir kvalificējusies "play-off".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu