Severam bažas par Komandas sporta spēļu halles būvniecības sadārdzināšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Severs
Edgars Severs Foto: Paula Čurkste/LETA

Komandas sporta spēļu halles būvniecību ietekmēs būvniecības sadārdzināšanās ieviesto sankciju dēļ, prognozē Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Viņš skaidroja, ka Latvijas būvniecības nozare aktīvi izmantoja atsevišķus tirgus no Austrumu puses, bet pašreizējā situācija padara sarežģītākus un dārgākus dažādus materiālu ieguves procesus.

Komandas sporta spēļu halles būvniecībā pašreiz norisinās iepirkuma konkurss. Severs skaidroja, ka patlaban tiek gaidīts, vai un cik daudz pieteikumu konkursā tiks iesūtīts un vai tie iekļausies paredzētā finansējuma robežās.

Departamenta direktors izceļ, ka ir iespējams konkursa termiņu nedaudz pagarināt, tomēr, ja nebūs iesniegti veiksmīgi pieteikumi, būs nepieciešami papildu pagarinājumi.

8.martā izsludinātā būvdarbu iepirkuma konkurss par jaunas komandu sporta spēļu halles būvniecību Rīgā noslēgsies 14.aprīlī. Konkursu izsludināja projekta īstenotāji VSIA "Daugavas stadions", un projekta kopējais ieguldījums tiek lēsts 13,4 miljoni eiro.

Iepriekš ziņots, ka Komandu sporta spēļu halles būvniecības termiņš pagarināts līdz nākamā gada 30.jūnijam.

Kā skaidroja IZM, ņemot vērā iepirkuma procedūru norises termiņus, tajā skaitā iepirkuma izsludināšanas laiku, iesniegto piedāvājumu izvērtēšanu, lēmuma pieņemšanu, likumā noteikto nogaidīšanas laiku pārsūdzību iesniegšanai un līguma noslēgšanu, būvdarbu līgumu provizoriski varētu noslēgt tikai šā gada aprīļa beigās.

Līdz ar to faktiskais būvdarbu termiņš un objekta nodošana ekspluatācijā būtu tikai nepilni deviņi mēneši no būvdarbu līguma parakstīšanas brīža. Tā kā tik liela mēroga projekta īstenošana tik īsā termiņā būvniecības uzņēmumiem varētu būs liels izaicinājums, ir panākta vienošanās par termiņa pagarinājumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu