Video ⟩ Merzļikins neglābj komandu no zaudējuma; Bļugera un Balcera komandām atšķirīgas sekmes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atvairīja 31 pretinieku metienu, taču tas neglāba viņa Kolumbusas "Blue Jackets" no zaudējuma, kamēr citā mačā uzvaru izcīnīja Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins", bet Rūdolfa Balcera Sanhosē "Sharks" cieta neveiksmi.

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 2:5 (0:2, 2:0, 0:3) piekāpās Ņujorkas "Islanders", piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas.

Pirmajā trešdaļā mājiniekus vadībā izvirzīja Sebastjans Aho un Olivers Valstrēms, bet neizšķirtu otrajā trešdaļā panāca Emīls Bemstrēms un Džastins Denforts. Savukārt noslēdzošās trešdaļas ceturtajā minūtē Ņujorkas vienība guva trešos vārtus, precīzam esot Kailam Palmjeri, kam sekoja vēl divas mājinieku ripas Merzļikina sargātajos vārtos.

Latvijas vārtsargs atvairīja 31 no 35 pretinieku metieniem, tiekot galā ar 88,6% metienu pa viņa sargātajiem vārtiem.

Merzļikins šajā sezonā 46 spēlēs izcīnījis 22 uzvaras, ielaidis vidēji 3,42 ripas un atvairījis 90,2% metienu.

Citā spēlē Bļugera "Penguins" viesu lomā ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Minesotas "Wild", pārtraucot mājinieku septiņu uzvaru sēriju.

Pitsburgas komanda izvirzījās vadībā jau spēles otrajā minūtē, vārtus gūstot Rikardam Rakelam, taču trešdaļas turpinājumā neizšķirtu panāca Mets Dumba. Spēles turpinājumā "Penguins" pēc Džeika Gencela un Rakela vārtiem izvirzījās vadībā ar 3:1, taču Frederiks Gudro un Kirils Kaprizovs "Wild" panāca neizšķirtu 3:3.

Uzvaras vārtus pagarinājuma ceturtās minūtes izskaņā guva Jevgēņijs Malkins.

Bļugers laukumā bija 15 minūtes un divas sekundes, no kurām divas minūtes un 27 sekundes spēlēja mazākuma. Uz ledus pavadītajā laikā viņš uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un noslēdza spēli ar lietderības koeficientu -1.

Vēl Balcera "Sharks" izbraukuma spēlē ar rezultātu 2:4 (0:0, 1:1, 1:3) zaudēja Kolorādo "Avalanche".

Noslēdzošās trešdaļas sākumā "Sharks" labā vārtus guva Brents Bērnss un panāca 2:2, taču mājinieki trīs minūšu laika guva divus vārtus un Sanhosē vienība vairs nespēja atspēlēt deficītu.

Balcers uz ledus bija 11 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Penguins" ar 92 punktiem 69 spēlēs Austrumu konferences turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, "Blue Jackets" ar 69 punktiem 68 spēlēs atrodas desmitajā pozīcijā, bet "Sharks" ar 66 punktiem 67 mačos Rietumu konferencē ierindojas 12.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu