Video ⟩ Porziņģis kaldina "Wizards" uzvaru spēlē pret "Mavericks"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis piektdien guva 24 punktus, palīdzot Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē.

Spēlē, kas bija veltīta Latvijas tematikai, "Wizards" savā laukumā ar rezultātu 135:103 pārspēja Dāvja Bertāna pārstāvēto Dalasas "Mavericks".

Porziņģis pret saviem bijušajiem komandas biedriem nospēlēja 30 minūtes un guva 24 punktus (2p. 6/14, 3p. 2/4, soda metieni 6/7).

Latvieša rēķinā arī deviņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas un viens bloķēts metiens.

Uzvarētāju labā Kentaviuss Kaldvels-Poups guva 35 punktus (3p. 6/11), Rui Hačimura iemeta 21 punktu, Deni Avdija pievienoja 14.

Kā zināms, februārī "Mavericks" aizmainīja Porziņģi uz "Wizards", pretī saņemot Bertānu un Spenseru Dinvidīju.

"Es viņam teicu - KP, tā kā viņi tevi palaida prom, mēs viņus sakausim tev par godu. Un tieši to arī paveicām," sacīja Kaldvels-Poups.

"Mavericks" rindās 36 punktus guva Luka Dončičs, 21 iemeta Džeilens Bransons.

Bertāns laukumā pavadīja 10 minūtes, kuru laikā viņš nesekmīgi neizpildīja vienu tālmetienu un sakrāja negatīvu +/- rādītāju -10.

Mača gaitā "Mavericks" ne reizi neieguva vadību, savukārt "Wizards" spēja iekrāt pat 34 punktu pārsvaru.

"Wizards" realizēja 51,5% tālmetienu - 17 no 33, tikmēr "Mavericks" nesekmējās metieni no tālās distances - 11/38 (28,9%).

Ar 34 uzvarām un 43 zaudējumiem "Wizards" ieņem 11. vietu Austrumu konferencē, savukārt "Mavericks" ar bilanci 48-30 ierindojas ceturtajā pozīcijā Rietumos.

"Wizards" vairs nevar kvalificēties izslēgšanas maču turnīram, bet "Mavericks" ir jau kvalificējusies "play-off".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu