Video ⟩ Šmits "danko" komandas uzvarā Spānijas ACB līgas mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien izcēlās ar "slam dunk", guva deviņus punktus un palīdzēja "Barcelona" komandai izcīnīt uzvaru Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē.

Barselonas basketbolisti viesos ar rezultātu 86:74 (15:19, 20:13, 24:19, 27:23) uzvarēja Andoras "Morabanc".

Šmits spēlēja 19 minūtes un 18 sekundes un realizēja četrus no deviņiem divpunktu metieniem un vienu no trīs soda metieniem. Latviešu basketbolists arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes, sakrāja desmit efektivitātes koeficienta punktus un maču pabeidza ar labāko +/- rādītāju komandā (+20).

Pa 14 punktiem barseloniešiem guva Dante Eksams un Kails Kurics, bet mājiniekiem 16 punktus guva Davids Jelineks.

Tikmēr Artūrs Kurucs 11 minūtēs statistikas ailēs atzīmējās ar vienu piezīmi, kamēr Vitorijas "Baskonia" mājās ar 70:86 zaudēja Grankanārijas "Herbalife" komandai. Citā spēlē Rodija Mačoha nebija pieteikumā, viņa pārstāvētajai Fuenlavradas "Urbas" mājās ar 87:82 uzveicot Bilbao "Surne".

Jau vēstīts, ka Anžejs Pasečņiks sestdien guva 21 punktu, bet Dairis Bertāns - piecus, kamēr viņu pārstāvētā Seviljas "Real Betis" savā laukumā ar rezultātu 84:93 piekāpās Mursijas UCAM ar Rinaldu Mālmani sastāvā.

Citā spēlē Mārcis Šteinbergs guva divus punktus un izcīnīja vienu bumbu zem groza, kamēr Manrezas "Baxi" ar rezultātu 91:98 pagarinājumā piekāpās Santjago de Kompostelas "Monbus Obradoiro". Vēl sestdien Badalonas "Joventut" bez Kriša Helmaņa pieteikumā izbraukumā ar 77:63 pieveica Saragosas "Casademont".

"Barcelona" ar 21 uzvaru 26 spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, trešajā vietā ar 18 panākumiem 26 mačos atrodas "Joventut", bet piekto pozīciju ieņem "Baxi" ar 17 uzvarām 26 spēlēs. UCAM un "Baskonia" ar 14 uzvarām 26 mačos noslēdz pirmo astoņnieku. "Urbas" deviņi panākumi 26 dueļos dod 13.vietu, bet "Real Betis" ar sešām uzvarām 26 spēlēs ir pēdējā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu