Ostapenko pietuvojas pasaules ranga Top 10; Švjonteka pirmo reizi līdere

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā Latvijas labākā spēlētāja Aļona Ostapenko pakāpusies no 12. uz 11. pozīciju, bet par ranga līderi pirmoreiz karjerā kļuvusi poliete Iga Švjonteka.

WTA ranga līderes godā bijusī austrāliete Ešlija Bārtija paziņoja par karjeras beigām. Tāpēc no otrās uz pirmo vietu pakāpās Švjonteka, kura sestdien Maiami uzvarēja trešajā "WTA 1000" sērijas turnīrā pēc kārtas, finālā pieveicot kādreizējo ranga līderi Naomi Osaku no Japānas, kura rangā no 77.pozīcijas pakāpās uz 35.vietu.

Otro vietu ieņem čehiete Barbora Krejčikova, kura pakāpusies par divām vietām, bet trešo - spāniete Paula Badosa, kurai tā ir augstākā vieta karjerā.

Ceturtā ir grieķiete Marija Sakari (vieta lejup, salīdzinot ar iepriekšējo rangu). Piekto vietu saglabājusi neitrālā sportiste Arina Sabaļenka, kamēr uz sesto vietu pakāpusies igauniete Anete Kontaveita. Septītā ir Karolīna Plīškova no Čehijas, astotā - ASV tenisiste Deniela Kolinsa, kura pakāpusies par trim vietām un sasniegusi karjeras rekordu. Devīto un desmito vietu saglabājusi Garvinje Mugurusa no Spānijas un Onsa Žabēra no Tunisijas.

170 punktus aiz Žabēras ir Ostapenko, ieņemot 11.vietu, bet Anastasija Sevastova, kas paziņojusi par pauzi savā karjerā, WTA rangā zaudējusi 29 pozīcijas un ieņem 114.vietu.

Daniela Vismane rangā pakāpusies par 11 vietām un šajā nedēļā ir 264.pozīcijā, Diāna Marcinkēviča pakāpusies par piecām vietām (282.), Kamilla Bartone - par vienu vietu (378.), Darja Semeņistaja - par septiņām vietām (390.), bet Anna Ozerova - par trijām vietām (970.). Par trim vietām zemāk ir Patrīcija Špaka (1118.), Margarita Ignatjeva pakāpusies par vienu vietu (1190.), Līga Dekmeijere - par astoņām pozīcijām (1327.), kamēr Sabīne Rutlauka izkritusi no ranga.

Dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi vienu pozīciju un ieņem 287.vietu, bet Marcinkēviča pakāpusies par septiņām pozīcijām un ieņem 229. vietu. Vismane atkāpusies par trim vietām (231.), bet Bartone - par četrām vietām (355.). Semiņistaja pakāpusies par trim vietām (505.), Špaka - par piecām vietām (1059.), Dekmeijere par divām pozīcijām (1078.), kamēr Ignatjeva - par divām vietām (1111.). Sevastova noslīdējusi zemāk par vienu vietu (1386.), bet Ozerova pakāpusies par piecām vietām (1476.) un Rutlauka - par sešām vietām (1726.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu