"Zemgale"/LLU ar ļoti pārliecinošu uzvaru sāk Latvijas hokeja virslīgas finālsēriju

CopyDraugiem X Whatsapp
"Zemgale"/LLU hokejisti.
"Zemgale"/LLU hokejisti. Foto: https://www.facebook.com/hkzemgale

"Zemgale"/LLU komanda pirmdien "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas pirmajā spēlē pārliecinoši uzveica "Olimp"/"Venta 2002" vienību.

"Zemgale"/LLU savā laukumā ar rezultātu 5:0 (2:0, 3:0, 0:0) izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār "Olimp"/"Venta 2002", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Jau spēles piektajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Klāvs Veinbergs. Savukārt 17. minūtē jelgavnieku kapteinis Artūrs Ozoliņš izmantoja vairākumu, pēc Edgara Kuldas un Renāra Kārkla piespēlēm panākdams 2:0.

Otrajā trešdaļā mājinieki turpināja dominēt un jau pēc trīs minūtēm Roberts Jekimovs guva trešos vārtus mājinieku labā. Pēc ielaistajiem trešajiem vārtiem "Olimp"/"Venta 2002" vārtos Rūdolfu Gustu Lazdiņu nomainīja Kārlis Zakreviskis, kuru pēc minūtes un divām sekundēm pārspēja Kristers Brauns, panākot 4:0.

Otrā perioda turpinājumā Jelgavas komanda realizēja vēl vienu vairākumu, otro reizi šajā mačā vārtus gūstot Ozoliņam.

Savukārt noslēdzošajā trešdaļā Jelgavas komandas vārtos stājās Rihards Cimermanis, nomainot Ēriku Vītolu.

Finālsērijas otrā spēle paredzēta trešdien.

Jelgavnieki pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāki pār "Liepāju" ar 4-2, bet "Olimp"/"Venta 2002" ar 4-2 pārspēja pamatturnīra uzvarētājus "Mogo"/LSPA hokejistus.

Šosezon komandas savā starpā bija tikušās sešas reizes, no kurām piecās uzvarēja "Zemgale"/LLU, trīs no mačiem noslēdzot ar vismaz trīs vārtu pārsvaru. Regulāro čempionātu vienības noslēdza ar savstarpējo spēli, kurā ar rezultātu 4:1 pārāki bija "Zemgale"/LLU hokejisti.

Pamatturnīrā "Zemgale"/LLU ieņēma otro vietu ar 61 punktu 36 spēlēs, bet "Olimp"/"Venta 2002" ar 45 punktiem ierindojās ceturtajā pozīcijā.

OHL "play-off" iekļuva turnīra četras labākās komandas. Atlikušajām trijām vienībām - Hokeja skolai "Rīga", Daugavpils "Dinaburga" un Rīgas "Prizma" - sezona noslēdzās pēc pamatturnīra.

Iepriekšējā sezonā OHL uzvarētāju kausu izcīnīja "Olimp"/"Venta 2002", kas finālsērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

Pirmais Latvijas čempionāts hokejā notika pirms 90 gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu