Girgensona pārstāvētā "Sabres" sasniedz NHL antirekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bufalo "Sabres" hokejisti
Bufalo "Sabres" hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Bufalo "Sabres" komanda, kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, jau 11. sezonu pēc kārtas nav spējusi kvalificēties Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas maču turnīram jeb Stenlija kausa izcīņai.

Pēc tam, kad naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika Vašingtonas "Capitals" pārspēja NHL čempioni Tampabejas "Lightning" ar rezultātu 4:3, kļuva zināms, ka Girgensona pārstāvētā "Sabres" zaudējusi izredzes šosezon piedalīties Stenlija kausa izcīņā.

"Sabres" kļuvusi par pirmo komandu NHL vēsturē, kas 11 sezonas pēc kārtas nekvalificējusies Stenlija kausa izcīņai. 10 gadus pēc kārtas tas iepriekš neizdevās Floridas "Panthers" (2001-2011) un Edmontonas "Oilers" (2007-2016).

Bufalo komanda šosezon 71 spēlē izcīnījusi 63 punktus, kas patlaban dod sesto vietu Atlantijas divīzijā un 12. pozīciju Austrumu konferencē.

"Sabres" pēdējo reizi NHL "play-off" turnīram kvalificējās 2011. gadā, kad konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 tika atzīts Filadelfijas "Flyers" pārākums.

28 gadus vecais Girgensons visu savu NHL spēlētāja karjeru pārstāvējis "Sabres" komandu, kas viņu izvēlējās 2012. gada draftā ar 14. numuru.

Girgensons šosezon 45 spēlēs guvis 10 vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -5.

2006./07. gada sezonā "Sabres" ieguva Prezidenta balvu, ko pasniedz komandai, kas NHL regulārajā čempionātā izcīnījusi visvairāk punktu.

"Sabres" komanda divreiz spēlējusi Stenlija kausa izcīņas finālā - 1975. un 1999. gadā. Tika piedzīvoti zaudējumi ar 2-4 attiecīgi pret Filadelfijas "Flyers" un Dalasas "Stars".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu