Noskaidrotas 20 komandas, kas piedalīsies NBA izslēgšanas spēlēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noskaidrotas 12 komandas, kas jau garantējušas dalību šīs sezonas "play-off" mačos. Un zināmas arī astoņas vienības, kurām vispirms jāpiedalās "play-in" spēlēs.

NBA regulārais čempionāts noslēgsies 11. aprīlī pēc Latvijas laika un jau divas dienas vēlāk sāksies "play-in" turnīrs, kurā notiks cīņa par pēdējām ceļazīmēm uz "play-off".

Katras konferences labākās sešas komandas jau nodrošinājušas dalību "play-off" turnīrā. Savukārt 7. līdz 10. pozīcijas ieguvējas katrā konferencē cīnīsies par divām atlikušajām vietām "play-off".

Pāris spēles pirms NBA regulārā čempionāta beigām ir zināms, ka Austrumu konferencē šosezon pamatturnīrā uzvarējusi Maiami "Heat". Jau iepriekš ziņots, ka Rietumos labāko uzvaru un zaudējumu bilanci nodrošinājusi Fīniksas "Suns".

Austrumu konferences labāko sešiniekā bez "Heat" iekļuvušas arī Milvoki "Bucks", Bostonas "Celtics", Filadelfijas "76ers", Toronto "Raptors" un Čikāgas "Bulls".

Tikmēr Rietumos bez "Suns" vienības Top 6 atrodas arī Memfisas "Grizzlies", Goldensteitas "Warriors", Dalasas "Mavericks", Jūtas "Jazz" un Denveras "Nuggets".

Austrumos "play-in" turnīrā spēkosies Klīvlendas "Cavaliers", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks" un Šarlotas "Hornets".

Savukārt Rietumos par ceļazīmēm uz "play-off" cīnīsies Minesotas "Timberwolves", Losandželosas "Clippers", Ņūorleānas "Pelicans" un Sanantonio "Spurs".

"Play-in" turnīrs risināsies no 13. līdz 16. aprīlim pēc Latvijas laika. Vispirms spēkosies 7. ar 8. vietu un 9. ar 10. pozīciju. Pirmā pāra uzvarētāji kvalificēsies "play-off", bet zaudētāji par atlikušo ceļazīmi cīnīsies ar otrā pāra uzvarētājiem. 

NBA regulārajā čempionātā katrai komandai jāaizvada 82 spēles, līdz ar to izkārtojums atsevišķās pozīcijās nedaudz vēl var mainīties, taču Top 6 katrā konferencē un "play-in" dalībnieki ir jau zināmi.

Jau ziņots, ka Kristapa Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" nekvalificējās izslēgšanas maču turnīram, bet Dāvim Bertānam ar Dalasas "Mavericks" tas ir izdevies.

Pērn NBA finālsērijā Milvoki "Bucks" ar 4-2 pārspēja Fīniksas "Suns", kas pazaudēja 2-0 pārsvaru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu