"TTT Rīga" basketbolistes izcīna devīto LSBL čempiontitulu pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"TTT Rīga"
"TTT Rīga" Foto: Alekss Puškins (TTT Rīga)

"TTT Rīga" basketbolistes sestdien kļuva par "Pullman" Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionēm.

"TTT Rīga" finālā ar rezultātu 75:64 (25:26, 17:24, 14:13, 19:11) uzvarēja "Rīgas Stradiņa universitāti" (RSU).

Pirmajā ceturtdaļā "TTT Rīga" sakrāja deviņu punktu pārsvaru, taču nākamajā spēles ceturksnī studentēm izdevās atspēlēt septiņus punktus, pārtraukumā dodoties tikai ar divu punktu deficītu.

Noslēdzošajā ceturtdaļā pēc Šantelas Hendijas tālmetiena, "TTT Rīga" panāca astoņu punktu pārsvaru, kam sekoja vēl divi precīzi Ievas Pulveres soda metieni (70:60). Turpinājumā studentes samazināja deficītu līdz septiņiem punktiem, taču ar to nepietika, lai izcīnītu uzvaru.

"TTT Rīga" rindās rezultatīvākā ar 21 gūto punktu bija Džesmina Tomasa, Daugile Šarauskaite guva 20 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Ieva Pulvere pievienoja 13 punktus un desmit rezultatīvas piespēles.

RSU labā 17 punktus guva Elīna Sičeva un 14 punktus sakrāja Marta Leimane.

Par fināla vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Šarauskaite.

Savukārt LSBL turnīra simboliskajā pieciniekā tika iekļautas Māra Mote (RSU), Kristīne Jefimenko (DU), Ketija Vihmane ("Liepāja"/LSSS) un "TTT Rīga" spēlētājas Pulvere un Šarauskaite.

Pusfinālā "TTT Rīga" ar rezultātu 103:55 sagrāva "Daugavpils Universitāti", bet "Rīgas Stradiņa universitāte" ar 73:40 pārliecinoši uzvarēja liepājnieces

Cīņā par bronzu "Liepāja"/LSSS ar rezultātu 74:58 (23:16, 15:14, 21:16, 15:12) uzvarēja "Daugavpils Universitāti" (DU).

Uzvarētāju komandā Ketija Vihmane guva 21 punktu, kamēr Raivita Koreņika, gūstot 14 punktus un izcīnot 11 atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double".

Daugavpilietes no zaudējuma neglāba Kristīnes Jefimenko 21 gūtais punkts, bet vēl pa astoņiem gūtiem punktiem pievienoja Valērija Baranovska un Vita Horobeca.

DU pusfinālā ar 55:103 piedzīvoja sagrāvi pret "TTT Rīga", bet Liepājas vienība ar 40:73 atzina "Rīgas Stradiņa universitātes" pārākumu.

Pagājušajā sezonā liepājnieces izcīnīja sudraba godalgas, bet Daugavpils komanda nekvalificējās finālturnīrā.

Aizpagājušajā nedēļas nogalē par Baltijas sieviešu basketbola līgas čempionēm tika kronētas "TTT Rīga" basketbolistes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu