Golubovičs: Sieviešu hokeja līmenis turpina augt visā pasaulē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu hokeja izlases galvenais treneris Miks Golubovičs.
Latvijas sieviešu hokeja izlases galvenais treneris Miks Golubovičs. Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Sieviešu hokeja līmenis turpina augt visā pasaulē, sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) uzsver Latvijas sieviešu hokeja izlases galvenais treneris Miks Golubovičs.

Izšķirošajā un pēdējā pasaules hokeja čempionāta otrās divīzijas A grupas spēlē Latvija ar 0:4 piekāpās Lielbritānijai un ieņēma otro vietu turnīrā.

"Žēl, ka neizdevās uzvarēt pēdējo spēli. Uzskatu, ka hokejistes bija motivētas izcīnīt panākumu. Lielbritānija darbojās ļoti pārliecinoši. Pretinieks vairāk kontrolēja spēles gaitu. Bija mums pāris momenti vairākumā. Kaut kur varbūt arī nedaudz nepaveicās," teica Golubovičs.

Izšķirošajā mačā Latvijas hokejistes neizmantoja trīs vairākumus, lai gūtu vārtus, un galvenais treneris izcēla, ka vairākums visa turnīra garumā nav izdevies pietiekoši labi. "Domāju, ka tas ir saistīts ar fizisko sagatavotību. Sezonas laikā ir jābūt augsta līmeņa treniņiem un spēlēm. Tas palīdzēs sagatavoties šāda veida sacensībām," secināja Golubovičs.

Otrās divīzijas A grupā pirmo vietu ieņēma Lielbritānija, kas uzvarēja visās četrās spēlēs un tika pie iespējas spēlēt pirmās divīzijas B grupā. Latvija, pateicoties Meksikas uzvarai pār Spāniju ar 2:0, ar sešiem punktiem ieņēma otro vietu, bet trešā bija Spānija ar pieciem punktiem. Tālāk sekoja Taivāna ar četriem punktiem un Meksika ar trīs punktiem. Ziemeļkoreja atsauca dalību turnīrā.

"Ja kopumā atskatāmies uz turnīru, tad jāsaka, ka pārsteidza Spānija, Lielbritānija un Taivāna. Mums sabiedrībā ir radies maldīgs priekšstats, ka šajās valstīs nav ledus halles, bet tā nav taisnība. Ieguldot laiku, enerģiju un resursus, var sasniegt mērķus. Visas komandas bija ļoti motivētas. Uzskatu, ka sieviešu hokeja līmenis turpina augt visā pasaulē. Piecu līdz sešu gadu laikā, ieguldot darbu un palielinot spēlētāju skaitu, var sasniegt labus rezultātus. Ja izdosies pacelt vietējo līmeni, tad šīm hokejistēm būs iespēja spēlēt spēcīgos čempionātos. Tas savukārt dos ieguvumu arī Latvijas izlasei," piebilda valstsvienības treneris.

Golubovičam pasaules čempionātā asistēja Laila Dekmeijere-Trigubova un Vladislavs Koniševs, kā arī vārtsargu treneris Helmuts Eglītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu