Golovkins 40 gadu vecumā apvieno divus pasaules čempiona titulus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Genādijs Golovkins
Genādijs Golovkins Foto: AFP/SCANPIX

Kazahstānas bokseris Genādijs Golovkins sestdien 40 gadu vecumā titulu apvienošanas cīņā vidējā svarā uzvarēja Japānas bokseri Riotu Muratu.

Golovkins izcīnīja uzvaru devītajā raundā ar tehnisko nokautu un savai Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostai pievienoja Muratas Pasaules Boksa asociācijas (WBA) titulu.

Pēdējo cīņu Golovkins bija aizvadījis 2020.gada decembrī, pieveicot poli Kamilu Šeremetu. Savukārt 36 gadus vecais Murata, kurš ir arī 2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempions, pēdējo cīņu aizvadīja 2019.gada decembrī, pieveicot kanādieti Stīvenu Batleru.

Golovkins, kurš karjeras laikā izcīnījis 41 uzvaru, reizi cīnījies neizšķirti un vienu reizi zaudējis, savulaik bija pasaules čempions trijās no četrām prestižākajām boksa organizācijām - WBA, IBF un WBC (Pasaules Boksa Padome). Visus šos titulus viņš zaudēja meksikāņu boksa leģendai Saulam "Kanelo" Alvaresam 2018.gada decembrī.

"GGG", kā dēvē Golovkinu, cīņai ar Muratu bija jānotiek jau pagājušā gada decembrī, taču Covid-19 ierobežojumu dēļ Japānā cīņa nenotika.

Nākamo cīņu Kazahstānas bokseris varētu aizvadīt tieši pret Alvaresu, tiekoties ringā ar meksikāni jau trešo reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu