FIL nolemj atstādināt Krievijas amatpersonas, taču neizslēdz federāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas kamaniņu braucēji
Krievijas kamaniņu braucēji Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) ārkārtas kongresā piektdien nobalsoja par Krievijas amatpersonu atstādināšanu no ieņemtajiem amatiem organizācijā, taču nevienojās par Krievijas Kamaniņu sporta federācijas izslēgšanu no FIL.

Ārkārtas kongresa mērķis bija izslēgt no FIL gan Krievijas amatpersonas, gan Krievijas kamaniņu sporta federāciju.

Saskaņā ar FIL statūtiem federācijas izslēgšanai bija nepieciešamas divas trešdaļas biedru balsu, bet amatpersonu izslēgšanai - vienkāršais vairākums.

Pirmajā balsojumā par Krievijas Kamaniņu sporta federācijas izslēgšanu netika gūts pietiekoši liels atbalsts, jo 31 dalībvalstu balsojumā 15 bija par, 12 pret un četras atturējās.

Savukārt otrajā balsojumā par Krievijas amatpersonu izslēgšanu no FIL no 32 dalībvalstīm 16 nobalsoja par, bet 13 balsoja pret un trīs atturējās, ar ko bija pietiekoši, lai pieņemtu attiecīgo lēmumu.

"Šī bija vēsturiska diena, aizvadot pirmo FIL ārkārtas kongresu, taču arī bēdīga, jo tā pamatā bija Krievijas iebrukšana Ukrainā. Es aicinu Krieviju nekavējoties pārtraukt karu Ukrainā un beigt neaprakstāmās cilvēku ciešanas," teica FIL prezidents Einars Fogelis.

Dienu iepriekš FIL Arbitrāžas komisija atcēla FIL Izpildkomitejas 2.martā pieņemto lēmumu, ar kuru tika noteiktas sankcijas Krievijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu