Misters "uguņo", tomēr dramatiskā cīņā LIBL finālā iekļūst Zaķa komanda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronalds Zaķis
Ronalds Zaķis Foto: Zane Bitere/LETA

Ronalda Zaķa pārstāvētā Hābnēmes "Viimsi" komanda sestdien spraigā cīņā "Arēnā Rīga" sasniedza "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) finālu, spītējot tam, ka pretinieces "Parnu Sadam" aizsargs Andris Misters pēdējās 23 sekundēs realizēja divus tālmetienus.

Līgas debitante "Viismi" uzvarēja ar rezultātu 83:81 (17:18, 24:24, 13:16, 29:23) un svētdien finālā tiksies ar "VEF Rīga" komandu.

Sākoties pamatlaika pēdējai pusminūtei, Pērnavas komanda bija iedzinējos ar 75:80, bet 23 sekundes pirms finālsvilpes Misters realizēja tālmetienu. Atbildes uzbrukumā latvietis ātri pārkāpa noteikumus pret Devinu Herisu, kurš gan realizēja tikai vienu no diviem "sodiņiem" - 81:78.

"Parnu Sadam" uzbrukuma palika 15 sekundes un astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām Misters raidīja grozā vēl vienu "trejaci" un izrāva neizšķirtu. Tomēr "Viimsi" komandai pēdējā sekundē, spēlējot pret Misteru, sarežģītu metienu tuvu tālmetienu līnijai iemeta Heriss, kurš ieveda savu vienību finālā.

Uzvarētājiem Zaķis guva 18 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, 19 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Taileram Robersonam, 16 punktus sameta Heriss, desmit punkti un 13 atlēkušās bumbas bija Karlam Johanam Lipsam, kamēr desmit punktus un septiņas rezultatīvas piespēles pievienoja Rains Veidemans.

Pērnavas komandā Misters guva 17 punktus, 19 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija savulaik Latvijā spēlējušajam Trojam Bārnīsam, bet 11 punktus guva un sešas rezultatīvas piespēles atdeva Alteriks Gilberts.

Jau ziņots, ka pirmajā pusfinālā "VEF Rīga" ar rezultātu 116:55 (26:9, 31:19, 31:4, 28:23) sagrāva "Ogri".

Svētdien pusfināla zaudētāji plkst.14 cīnīsies par bronzas godalgām, bet uzvarētāji plkst.17 spēkosies par čempiontitulu.

LIBL pamatturnīrā komandas aizvadīja divu apļu turnīru. Astoņas labākās iekļuva ceturtdaļfinālā. LIBL čempioni tiks noskaidroti finālčetrinieka turnīrā.

Sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

Latvijas meistarsacīkstēs "VEF Rīga" un "Ventspils" garantējušas vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfināla sērijās līdz trim uzvarām spēlēs "Ogre" pret "Liepāju" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" pret "Latvijas Universitāti".

LIBL čempionātā 2021./22.gada sezonā piedalījās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", "TalTech"/"Optibet" un Hābnēmes "Viimsi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu