"UFC 273": Čempioni aizstāv jostas un pirmo reālo pārbaudījumu iztur Čimajevs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Volkanovskis
Aleksandrs Volkanovskis Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien, 10. aprīlī, Floridas štata pilsētā Džeksonvillā norisinājās "UFC 273" cīņu šovs, kura savas čempiona jostas aizstāvēja Aleksandrs Volkanovskis un Aldžamins Stērlings, kā arī oktagonā devās uzlecošā zvaigzne Hamzats Čimajevs.

Cīņu šova galveno dueļu ("main card") vieglā svara divīzijā uzvaru izcīnīja Marks Madsesns, kurš pēc tiesnešu lēmuma pārspēja Vinsu Pičelu. Pēc tam oktagonā devās dāmas Makenzija Derna un Tesia Toresa. Arī šajā duelī uzvarētāju noteica tiesneši un roka tika pacelta Dernai. Pēc šīm cīņām pienāca viena no pēdējā laika gaidītākajām cīņām - Hamzats Čimajevs pret Gilbertu Bērnsu.

Pirmā raunda ievadā Čimajevs mēģinaja cīņu novirzīt parterī, kas viņam daļēji arī izdevās, tomēr džiudžitsa meistars Bērns spēja izvairīties no bīstamām pozīcijām. Piecminūtes turpinājumā abi cīkstoņi apmainījās ar labiem sitieniem stājā, līdz Čimajevs minūti pirms raunda beigām nosūtīja pretinieku nokdaunā. Bērnsam gan izdevās "izdzīvot".

Otrā raunda sākumā Bērnss vairākkārt mēģināja cīņu pārvirzīt parterī. Raunda vidū brazīlietim ar precīzu sitienu ar labo roku nedaudz izdevās satricināt Čimajevu. Piecminūtes otrajā pusē Bērnsam izdevās pretinieku dabūt zemē, tiesa, dominējošo pozīciju parterī ieņēma Čimajevs. Brazīlietis gan ar ļoti spēcīgu spērienu pretinieku no sevis "novāca" un cīņa turpinājās stājā.

Līdz ar raunda beigām Čimajevs šķietami Bērnsu savainoja, bet brazīlietis atbildēja ar lielisku labo "āķi" un nosūtīja Čimajevu viņa UFC karjeras pirmajā nokdaunā. Neilgi pēc tam noskanēja raunda beigu zvans, pēc kura Čimajevs vēl izpildīja sitienu pa pretinieku.

Trešā raunda ievadā labu "aperkotu" trāpīja Čimajevs. Bērnss cīņu atkal mēģināja pārvest parterī, bet neveiksmīgi. Uzreiz pēc tam Čimajevam pretinieku izdevās savainot, tomēr viņš iespēju pabeigt cīņu neizmantoja. Raunda turpinājumā ar precīziem, bet ne pārāk tehniski noslīpētiem sitieniem apmainījās abi cīkstoņi. Pēc trīs raundu kaujas abu cīkstoņu sejas bija asinīs. Šī bija pirmā reize Čimajeva karjerā, kad viņa cīņa nonāca līdz tiesnešu lēmumam. Zviedrijas cīkstonis šo dueli sāka pārliecinoši un agresīvi, tomēr cīņas turpinājumā viņš darbojās jau daudz gudrāk un pacietīgāk.

Pēc tiesnešu lēmuma (29-28 x3) uzvaru izcīnīja Čimajevs.

Pēc šīs lieliskās cīņas oktagona devās Pjotrs Jans un Aldžamins Stērlins. Šo abu vīru pirmā cīņa beidzās ar skandālu, jo Stērlings 61,2 kilogramu divīzijas jostu izcīnīja pēc tam, kad Jans tika diskvalificēts par neatļautu spērienu ar celi.

Pirmā raunda ievadā abi cīkstoņi nedaudz "pieregulēja" distanci, līdz Stērlings neveiksmīgi mēģināja cīņu pārvest parterī. Raunda turpinājumā uz priekšu turpināja iet Jans, kamēr Stērlings konstanti kustējās, riņķojot pretiniekam apkārt. Ar nopietniem sitieniem abi cīkstoņi neizcēlās un raunds bija galā.

Otrā raunda sākumā ar precīzu spērienu korpusā izcēlās Jans. Neilgi pēc tam Stērlingam beidzot izdevās cīņu pārvest parterī, kur viņš jūtas daudz ērtāk. Viņam nekavējoties izdevās pārņemt kontroli pār Jana muguru. Amerikānim bija vairāk nekā trīs minūtes, lai atrastu uzvaru nesošo sāpju paņēmienu.

Pēc aptuveni divām neaktīvām minūtēm, kontrolējot Jana muguru, Stērlings izvēlējās mainīt pozīciju, izdarot smagus sitienus parterī. Lai gan šo raundu Stērlings pavisam noteikti uzvarēja, viņš izniekoja iespēju piebeigt cīņu no ļoti izdevīgas pozīcijas.

Trešās piecminūtes sākumā Stērlings uzreiz centās cīņu pārvest parterī. Tomēr divos mēģinājumos viņam tas neizdevās. Pie trīsarpus minūšu atzīmes Stērlings "palīda" zem Jana labā "āķa" un beidzot spēja pārvest cīņu parterī, atkal pārņemot kontroli pār Jana muguru. Svilpienu pavadīts Stērlings vienkārši turēja Janu, reāli pretinieku neapdraudot. Šajā raundā Stērlings parterī bija vēl neaktīvāks nekā iepriekš, tomēr tiesnešu pierakstos kontrole parterī, protams, skaitās.

Jau pašā ceturtā raunda sākumā Stērlings izlaida ļoti ātru Jana sitienu kombināciju, kam sekoja amerikāņa mēģinājums cīņu pārvest parterī. Tomēr šoreiz tas nebija sekmīgs. Raunda turpinājumā Stērlings atkal mēģināja kontrolēt pretinieka muguru, tomēr šoreiz viņam tas neizdevās. Šajā reizē dominējošā pozīcijā jau atradās Jans, tomēr arī krievu cīkstonis neko ievērības cienīgu parterī neizdarīja.

Noslēdzošajā raundā jau atkal cīņu pārvirzīt parterī mēģināja Stērlings, tomēr tas viņam atkal neizdevās. Raunda turpinājumā Stērlings savus mēģinājums pārvest cīņu parterī vairs pat neslēpa un neizpildīja viltīgi, pa taisno dodoties Jana kājās. Krievu cīkstonis gan visus šos mēģinājumus pārliecinoši neitralizēja. Arī raunda turpinājumā cīņa nebija notikumiem bagāta.

Uzvaru ar tiesnešu lēmumu (48-47, 47-48, 48-47) izcīnīja Stērlings aizstāvot savu čempiona jostu.

Vakara galvenajā cīņā 65,8 kilogramu divīzijas čempions Aleksandrs Volkanovskis tikās ar Juņu Čansuņu, kurš plašāk ir pazīstams ar iesauku Korejiešu zombijs.

Pirmā raunda ievadā abi cīkstoņi darbojās ļoti pasīvi, bet jau pirmajā minūtē abi cīkstoņi apmainījās ar bīstamiem sitieniem. Raunda turpinājumā no distances ar džebu turpināja uzbrukt Volkonovskis. Jau raunda vidū Čansuņa deguns asiņoja. Raunda izskaņā Volkonovskis cīņu pārvirzīja parterī, bet duelis pavisam drīz atgriezās stājā. Pēdējās raunda sekundēs Volkanovskis pretinieku "apsēdināja" divas reizes.

Otrajā raundā Volkanovskis turpināja strādāt ar džebu un viņam atkal izdevās pretinieku nosūtīt nokdaunā. Raunda pusē Volkanovskis atkal pretinieku atkal "apsēdināja", tomēr slavenais Čansuņa žoklis, kas viņam arī ir atnesis "zombija" iesauku, atkal izturēja. Raunda beigās Volkanovskis atkal uz brīdi cīņu pārveda parterī.

Arī trešajā raundā precīzāks bija Volkanovskis, tomēr "zombijam" pirmajā pusotrā minūtē izdevās pāris reizes pretinieku "noķert". Raunda pusē Volkanovskis atkal neveiksmīgi mēģināja cīņu pārvest parterī. Piecminūtes otrajā pusē Volkanovskis konstanti turpināja uzbrukt ar precīziem sitieniem gan korpusā, gan pa galvu. Raunda pēdējās sekundēs čempions pretinieku kārtējo reizi nosūtīja nokdaunā, bet šoreiz viņam nepietika laika cīņu pabeigt ar sitieniem zemē.

Starp trešo un ceturto raundu ārsti pārbaudīja Čansuņu, bet korejietis saņēma atļauju turpināt cīņu. Tomēr sākoties ceturtajam raundam Volkanovskis pats apvaicājās pretiniekam par viņa veselību. Pēc pirmajiem Volkanovska izdarītajiem sitieniem cīņas tiesnesis Herbs Dīns bija redzējis gana un cīņu pārtrauca. Līdz ar to Volkanovskis vēlreiz aizstāvēja savu čempiona jostu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu