Video Bļugera pārstāvētā "Penguins" pārtrauc zaudējumu sēriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers (no labās)
Teodors Bļugers (no labās) Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda svētdien pārtrauca četru zaudējumu sēriju Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Penguins" mājās ar 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Nešvilas "Predators" komandu.

Uzvaras vārtus papildlaika trešajā minūtē guva Sidnijs Krosbijs, kurš aizvadīja savu 1100. NHL spēli karjerā. Pirms tam šajā mačā kanādietis guva vēl vienus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, bet uzvaras vārtu guvums viņam ļāva sasniegt 1400 punktu robežu, kas NHL izdevies vien septiņiem hokejistiem.

Krosbijs arī guva savus 77. uzvaras vārtus, kas ir par vieniem mazāk nekā komandas rekordistiem Jevgeņijam Malkinam un Jaromīram Jāgram.

Visos trīs "Penguins" gūtajos vārtos piespēlēja Rikards Rakels. Otros mājinieku vārtus guva Džeisons Zakers, bet pretiniekiem izcēlās Mets Dušeins un Niks Kazinss.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 11 minūtes un 35 sekundes, no tām trīs minūtes un 39 sekundes mazākumā. Viņš vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 57 spēlēs guvis deviņus vārtus, atdevis 13 rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +9.

Turpretī uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" piedzīvoja "sauso" zaudējumu, viesos ar 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) piekāpjoties iepriekšējo divu sezonu čempionei Tampabejas "Lightning".

Pirmā perioda vidū ar 17 sekunžu intervālu mājiniekiem vārtus guva Korijs Perijs un Ondržejs Palāts, bet mača turpmākajā gaitā par ripai "Sabres" vārtos ieraidīja arī Brendons Hegels, Ņikita Kučerovs un Ross Koltons. Braiens Eliots atvairīja 28 metienus.

"Lightning" izvairījās no pirmās piecu zaudējumu sērijas kopš 2014. gada marta.

Girgensons svētdien spēlēja 15 minūtes un 24 sekundes, no tām divas minūtes un divas sekundes mazākumā. Latvijas hokejists bloķēja divus metienus, uzvarēja savos abos iemetienos un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Šosezon Girgensons 48 spēlēs guvis desmit vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīvas lietderības -8.

"Penguins" ar 94 punktiem 74 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē un ir trešā Metropolitēna divīzijā. "Sabres" ar 63 punktiem 74 cīņās ir 12. pozīcijā Austrumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu