Ozoliņš atteicies līdzdarboties Latvijas izlasē Koziola dēļ

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sandis Ozoliņš
Sandis Ozoliņš Foto: Kaspars Volonts/Dinamo Rīga

Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš atteicies līdzdarboties valstsvienībā Viestura Koziola dēļ, viņš atklāja intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Sporta Studija".

2016. gadā, kad Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta krēslā Kirovu Lipmanu nomainīja Aigars Kalvītis, par organizācijas ģenerālsekretāru kļuva Viesturs Koziols.

Līdz pagājušā gada nogalei Koziols strādāja LHF ģenerālsekretāra amatā, taču tagad viņa vietu ieņēmis Roberts Pļāvējs. Tiesa, Koziols turpina pildīt LHF viceprezidenta pienākumus.

Pirms nepilna gada, kad Latvijas hokeja izlases galvenā trenera postenī kanādieti Bobu Hārltiju nomainīja Harijs Vītoliņš, Ozoliņam tika izteikts piedāvājums iesaistīties valstsvienības dabā, taču viņš atteicies.

"[Latvijas izlasē] piedalos vienīgi kā līdzjutējs, kā televīzijas skatītājs," sacīja Ozoliņš, raisot intrigu ar piebildi, ka viņš šajā pavasarī darbosies kā komentētājs, ja nebūs kādas lielas izmaiņas plānos.

"Pašā sākumā, kad notika trenera maiņa, mani uzrunāja. Mana atbilde bija viennozīmīga un kategoriska  - nē! Kamēr Latvijas izlases tuvumā būs Viesturs Koziols, es šajā projektā nekādā veidā nepiedalīšos," uzsvēra Ozoliņš.

Viņš gan neatklāja, kādi ir iemesli šādai nostājai."Es nedomāju, ka tas būtu godīgi pret otru personu, nedodot iespēju argumentēt un diskutēt no savas puses."

Ozoliņš pēdējās četras sezonas strādājis par galvenā trenera asistentu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Krievijas klubā Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Februāra beigās viņam beidzās līgumsaistības ar komandu.

Krievijas karaspēki 24. februārī iebruka Ukrainā. Ozoliņš sākumā bijis neizpratnē par notiekošo, taču pēc pāris dienām viņam bijis skaidrs, ka Krievija ir jāpamet.

"Laika gaitā emocijas ir mainījušās. Sākumā bija nesapratne - kas notiek un kas nenotiek. Šķita, ka tas būs kārtējais militārais konflikts, līdzīgs kādi vēsturē ir bijuši, kas atrisināsies īstermiņā. Divas lielvalstis paspiedīs rokas un atradīs risinājumus kaut kādiem jautājumiem," sprieda Ozoliņš.

"Tas viss pārvērtās ļoti ātri. Pēc pāris dienām sievai pateicu, ka viss - es braucu mājās, es šeit vairs nevēlos atrasties," piebilda treneris.

Ozoliņš februāra beigās atteicās piedalīties "Torpedo" pārbaudes spēlē, jo iepriekš Maskavas CSKA un Maskavas "Spartak" komandu mačā bija izvietoti plakāti, kas atbalstīja Krievijas režīmu: "Putins - mūsu prezidents."

"Notika politisko lozungu izkarināšana aiz komandu soliņiem. Es pateicu, ka nevaru uz to parakstīties, ka nevaru piekrist tādam situācijas redzējumam," skaidroja Ozoliņš.

Pēc karadarbības sākšanās Ukrainā, mājupceļš no Krievijas nebija viegls, jo tika atcelti avioreisi. Ozoliņš ar taksometru piecas stundas no Sanktpēterburgas braucis līdz Igaunijas robežai, kas tika šķērsota ar kājām.

Ozoliņš par treneri laika posmā no 2016. līdz 2017. gadam strādāja arī Rīgas "Dinamo" komandā, savukārt 2011. gadā Latvijas izlasē viņš ieņēma ģenerālmenedžera amatu.

Patlaban 49 gadus vecais Ozoliņš ir vienīgais Latvijas hokejists, kurš kļuvis par Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionu, izcīnot Stenlija kausu.

Ozoliņš ir NHL spēlēm, gūtajiem vārtiem un rezultatīvajām piespēlēm bagātākais Latvijas hokejists. Viņa kontā regulārajā čempionātā ir 875 spēles un 564 punkti (167+397).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu