Artis Ābols: Tā ir liela pieredze jaunajiem spēlētājiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Guntis Lazdāns

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) "play-off" spēles deva lielu pieredzi gados jaunākiem spēlētājiem "Zemgale"/LLU rindās, sarunā ar žurnālistiem atklāja "Zemgale"/LLU galvenais treneris Artis Ābols.

"Zemgale"/LLU pirmdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē ar rezultātu 3:1 uzvarēja "Olimp"/"Venta 2002" vienību, izcīnot uzvaru finālsērijā un triumfējot pirmo reizi kluba vēsturē Latvijas čempionātā.

Ābols norādīja, ka pretinieku komandā bija daudz vairāk meistarīgu hokejistu, kamēr Jelgavas vienības hokejistu vidējais vecums ir vien 21 gads.

"Viņi noteikti netrenējas tik daudz kā mēs, bet tajā pašā laikā redzam, ka tā pieredze un meistarība, kas ir tiem spēlētājiem, kuri ir spēlējuši labā līmenī, tomēr nes augļus. Domāju, ka daudzus pārsteidza tas, ka viņi uzvarēja "Mogo" pusfinālā," pretiniekus raksturoja Ābols. "Daudziem jaunajiem spēlētājiem tas vispār bija pirmais "play-off". Tā ir situācija, kurā viņi nekad nav bijuši pret pieredzējušu komandu, kura aukstasinīgi spēlē. Jā, varbūt viņi bija kaut kur lēnāki vai spēka trešajā trešdaļā palika mazāk, bet ej un spēlē, un parādi savu sniegumu, ka tu nesāc baidīties un nesāc mest ripu vienkārši kaut kur prom. Tā ir liela pieredze šiem spēlētājiem "

"Jelgavas komanda pēdējos gados bija pieskaitāma pie četrām labākajām komandām un bija vienīgā, kas nebija uzvarējusi. Kā treneris es arī nebiju uzvarējis, lai arī strādāju Latvijas čempionātā tikai otro gadu, tāpēc prieks, ka izdevās to izdarīt," pēc spēles teica Ābols.

Finālsēriju "Zemgale"/LLU iesāka ar 5:0 panākumu, taču treneris neuzskata, ka viņa komanda parādīja savu labāko sniegumu jau pirmajā mačā.

"Es neteikšu, ka sērija bija pārliecinoša, jo īpaši tās sākums," stāstīja Ābols. "Sākumā lielākoties bijām nepārliecinoši savās darbībās un rīcībā. 4-0 sērijā tas ir tā, ka viena spēle pagarinājumā, bet vēl divas spēles bija ar vienu vārtu starpību, tā ka ne vienmēr mums spēle izdevās vienmērīgi, bija kāpumi un kritumi. Priecē, ka šodien trešajā trešdaļā neko nezaudējām, atšķirībā no trešās spēles trešās trešdaļas."

Pusfinālā jelgavnieki sērijā ar 4-2 pārspēja "Liepāju", kur četrās no sešām spēlēm bija vajadzīgs papildlaiks, lai noskaidrotu uzvarētāju.

"Cepuri nost arī Liepājai, iespējams, tā ir komanda, kas trenējas vēl vairāk un profesionālāk nekā mēs. Arī gados jauna komanda, kurai vidējais vecums ir 23 gadi, tāpēc, protams, tā sērija bija grūta," pusfināla sērijas pretinieci raksturoja treneris.

Tāpat Ābols arī pozitīvi izcēla to, ka interese par OHL izslēgšanas turnīru skatītāju ziņā biju liela un apmeklētāju uz spēlēm bijis daudz.

"Tas priecē, jo mēs spēlējam skatītājiem," stāstīja treneris. "Viena lieta ir Covid-19 kā pagājušajā gadā, kad neviens nevar būt klātienē, bet, ja ir normāli apstākļi un neviens nenāk uz spēli, tad ir jāaizdomājas. Tagad redzējām, ka Jelgavā bija pilna halle, šodien Piņķos arī, kur laikam pēdējo reizi tik pilna halle bija laikos, kad es pats spēlēju. Komandu parādītais sniegums un līmenis sērijās nebija zemē metams un bija interesants. To pierāda arī tas, ka skatītāji nāk."

Iepriekšējā sezonā OHL uzvarētāju kausu izcīnīja "Olimp"/"Venta 2002", kas finālsērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

Pirmais Latvijas čempionāts hokejā notika pirms 90 gadiem

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu