Merzļikins: Nevar katru dienu iet uz "McDonalds"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins jau deviņos mačos pēc kārtas sargājis Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" vārtus. Viņu sagaida vēl tikpat gara maču sērija.

"Blue Jackets" otrais vārtsargs Jonass Korpisalo traumas dēļ nav spēlējis trīs nedēļas. Šajā laika posmā vārtu drošība deviņos mačos pēc kārtas uzticēta Merzļikinam.

Līdz sezonas beigām "Blue Jackets" komandai atlikušas deviņas spēles. Sagaidāms, ka katrā no šiem mačiem laukumā dosies Merzļikins, kurš apņēmies maijā palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā.

"Nav viegls darbs spēlēt katru spēli. Ir jādomā par savu ķermeni vairāk nekā par jebko citu. Ir jāatpūšas un pareizi jāēd. Pavisam noteikti nevari doties uz "McDonalds" katru dienu, citādi nebūs enerģijas," NHL.com citē Merzļikinu.

Savainojumā iedzīvojies arī perspektīvais krievu vārtsargs Daniils Tarasovs, līdz ar to aiz Merzļikina rezervē "Blue Jackets" komandas pieteikumā ir kanādietis Žans Fransuā Berubē, kurš karjeras lielāko daļu pavadījis Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Sākot ar nākamo sezonu, latvietim stāsies spēkā pērn septembrī parakstītais piecu gadu līgums par atalgojumu 27 miljoni ASV dolāru. "Blue Jackets" rēķinās ar Merzļikinu ilgtermiņā kā komandas pirmo vārtsargu.

"Blue Jackets" galvenais treneris Breds Larsens vēlas, lai Merzļikins uzkrāj pieredzi, spēlējot vairākus mačus pēc kārtas. Šāda pieredze būs noderīga nākotnē, it sevišķi tad, ja Kolumbusas komanda kvalificēsies Stenlija kausam.

"Domāju, ka tas viņam ir ļoti svarīgi. Viņš spēlēs ļoti daudz maču. Un es vēlos, lai viņam ir šīs spēles, tāpēc ka ceru, ka nākamgad šajā laikā mēs būsim daudz tuvāk vietai "play-off" turnīrā. Tāpēc ir vēlams, ka pirmais [vārtsargs] ir gatavs spēlēt katru vakaru, un ir jāsaprot, kādas ir sajūtas to darīt," sacīja Larsens.

"Tāpēc viņš spēlēs. Es vēlos viņu katrā spēlē, lai viņš saprot, kā tas ir, - it sevišķi pret labajām komandām, kas izdara spiedienu. Ir jāiemācās tikt galā ar nogurumu. Nedrīkst pagurt, ja esi cīņā par "play-off". Tāpēc ir jāgatavojas šādai situācijai, kāda mums, cerams, būs nākotnē," teica treneris. 

Merzļikinam šī ir pirmā sezona kā NHL komandas pirmajam vārtsargam. Viņš šosezon laukumā devies 51 spēlē. Pirms tam divās sezonās kopā viņš piedalījās 61 mačā, spēles laiku pārsvarā dalot ar Korpisalo.

"Esmu ļoti pateicīgs, ka man ir dota šī iespēja to pieredzēt. Ir interesanti iet cauri šīm niansēm, it sevišķi spēlēt divus vakarus pēc kārtas. Tas nav viegli, it sevišķi NHL. Šeit ir lieliskas komandas. Šeit nav tik liela atšķirība kā Eiropā starp komandām pirmajā un pēdējā vietā kopvērtējumā," norādīja Merzļikins. 

"Tas ir patīkami, tas ir interesanti, taču tas ir grūti. Tomēr esmu priecīgs un pateicīgs par šo pieredzi, jo tā ir mana nākotne. Tāpēc man ir vajadzīga šāda pieredze," sacīja 27 gadus vecais vārtsargs.

Merzļikins šosezon 51 spēlē palīdzējis komandai izcīnīt 24 uzvaras, atvairījis 90,4% pretinieku metienu un vidēji ielaidis 3,4 vārtus. Statistikas rādītāji šosezon ir nedaudz sliktāki nekā vidēji NHL karjerā - 2,93 ripas un 91,2%.

"Necenšos piespiest prātu koncentrēties pārāk daudz," teica Merzļikins. "Es eju soli pa solim, ripu pēc ripas, metienu pēc metiena. Es pieļaušu kļūdas, esmu cilvēks. Kā jau visi, arī es pieļauju kļūdas, bet vissvarīgākais ir tikt ar tām galā. Pat ja pieļauj kļūdu, ir jāturpina iet uz priekšu. Un to es arī daru."

"Blue Jackets" patlaban ar 74 punktiem 73 mačos ieņem sesto vietu Metropolitēna divīzijā, savukārt Austrumu konferences kopvērtējumā Kolumbusa ierindojas 10. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu