Krievijas bobslejisti un skeletonisti jau divus gadus no IBSF nav saņēmuši naudas balvas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jeļena Ņikitina
Jeļena Ņikitina Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) atteikusies izmaksāt naudas balvas Krievijas sportistiem par pēdējām divām sezonām, TASS atklājusi godalgotā krievu skeletoniste Jeļena Ņikitina.

29 gadus vecā Ņikitina 2021. gadā kļuva par Eiropas čempioni un tajā pašā gadā pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļu. 

"Neesmu saņēmusi naudas balvas no starptautiskās federācijas ne tikai par olimpisko, bet arī par pirmsolimpisko sezonu. Visi mūsu skeletoni un bobslejisti ir vienādās pozīcijās. Starptautiskajā federācijā mums teica, ka naudu nesaņemam, jo ​​bobslejisti nav atdevuši naudas balvas par vēlāk anulētiem rezultātiem," apgalvo Ņikitina. 

IBSF naudas balvas atgriešanu gaida no pilota Aleksandra Kasjanova, kuram diskvalifikācijas termiņš par antidopinga noteikumu pārkāpumiem beidzās 2020. gada decembrī.

"Federācijas prezidents lūdza mums būt pacietīgiem un teica, ka par pagājušo sezonu un šo sezonu naudas balvas saņemsim. Bet tagad mums stāsta, ka pret Krieviju ir noteiktas sankcijas, tāpēc nauda mums sezonas beigās netiks izmaksāta," pauda Ņikitina. 

Par to, ka Krievijas sportisti nav saņēmuši naudas balvas no IBSF izteicies arī Krievijas Bobsleja federācijas ģenerālsekretārs Sergejs Parkhomenko. 

"Vienošanās par naudas balvas izmaksu tika panākta šīs sezonas beigās, martā tika izrakstīti attiecīgie rēķini, bet diemžēl burtiski nākamajā dienā mūsu federācijas dalība IBSF zināmu iemeslu dēļ uz laiku tika apturēta," sacīja Parkhomenko. 

Viņš pauda, ka šajā jautājumā IBSF nosūtīti vairāki desmiti vēstuļu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu