Kijivas "Dinamo" futbolisti sāk līdzekļu vākšanas turneju Ukrainas kara upuriem

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas futbola klubs Kijivas "Dinamo" otrdien Polijā ar draudzības spēli pret Varšavas "Legia" sāka turneju pa Eiropu, lai palīdzētu vākt līdzekļus kara plosītajai valstij.

Spēles Ukrainas virslīgā pēc ziemas pārtraukuma neatsākās pēc Krievijas iebrukuma valstī 24. februārī, un to norise ir apturēta uz nenoteiktu laiku.

Abu klubu spēlētāji, tērpušies Ukrainas karogos, pirms spēles sākuma ar klusuma brīdi pieminēja karadarbībā cietušos.

Spēli apmeklēja vairāk nekā 20 000 cilvēku, un vienā laukuma galā bija redzams milzīgs reklāmkarogs "Pārtrauciet karu". Uz citiem plakātiem bija uzraksti "Apturiet Krieviju tagad".

Savāktā nauda tiks ziedota organizācijām, kas palīdz miljoniem ukraiņu, kuri pametuši savas mājas.

Mačā ar 3:1 uzvarēja sešpadsmitkārtējā Ukrainas čempione "Dinamo".

Komanda tālāk dosies uz Stambulu, lai spēlētu pret turienes "Galatasaray", bet pēc tam uz Bukaresti, kur tiksies ar "Steaua".

Turnejā no aprīļa līdz jūnijam plānoti arī mači ar tādām komandām kā Dortmundes "Borussia", "Barcelona" un Parīzes "Saint-Germain".

Plānoto spēļu sarakstā ir arī cīņas ar Mančestras "City", "AC Milan", Lisabonas "Benfica", Amsterdamas "Ajax", Lisabonas "Sporting" un "Basel".

Maču mērķis ir informēt sabiedrību par karu Ukrainā un vākt līdzekļus ukraiņu atbalstam, kuri ir cietuši Krievijas agresijas dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu