Latvijas Kamaniņu sporta federācija atsakās no FIL kongresa rīkošanas Rīgā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Atis Strenga
Atis Strenga Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) trešdien pieņēma lēmumu atteikties no Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) kongresa rīkošanas, vēsta LKSF.

18. un 19. jūnijā Rīgā bija paredzēts aizvadīt 70. FIL kongresu, taču LKSF paziņojumā norādīja, ka vairāku apsvērumu dēļ tika nolemts atteikties no kongresa uzņemšanas Rīgā.

"Ar nožēlu jāatzīst, ka LKSF nevarēs aizvadīt jubilejas kongresu Latvijā administratīvās kapacitātes un loģistikas apsvērumu dēļ. LKSF uzskata, ka, rīkojot tik liela mēroga kongresu, ir nepieciešama lielāka administratīvā jauda, kas spētu nodrošināt augstu izpildījuma kvalitāti," teikts LKSF paziņojumā.

Tāpat LKSF aicināja FIL aizvadīt kongresu organizācijas mājvietā Austrijā, kā arī precīzs datums, kurā norisināsies kongress, tiks paziņots pēc Lieldienu brīvdienām.

Nākamajā kongresā varētu tikt veiktas izmaiņas FIL statūtos, kas ļautu piemērot sankcijas Krievijas Kamaniņu sporta federācijai (RLF), tās sportistiem un amatpersonām.

Dienu pirms FIL ārkārtas kongresa, kurā tika lemts no amatiem organizācijā atstādināt Krievijas amatpersonas, FIL Arbitrāžas komisija atcēla FIL Izpildkomitejas 2. martā pieņemto lēmumu, ar kuru tika noteiktas sankcijas pret RLF, tās sportistiem un amatpersonām.

Neskatoties uz to, ka iepriekš pieņemtais lēmums tika atcelts juridisku iemeslu dēļ, FIL ir apņēmusies saglabāt vairākas sankcijas. FIL saglabā savu nostāju, stingri nosodot Krievijas un Baltkrievijas iebrukšanu Ukrainas teritorijā, tāpat Krievija nevarēs rīkot nekādas FIL sacensības, Krievijas sportisti, treneri un amatpersonas nevarēs piedalīties sacensībās, kuras organizēs FIL, kā arī visas Krievijas amatpersonas, kuras ieņem jebkādus amatus organizācijā, tiks no tiem atstādinātas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu