Merzļikins atvaira 36 metienus "Blue Jackets" neveiksmē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" savā laukumā izcīnot uzvaru, bet Elvja Merzļikina 36 atvairītie metieni neglāba Kolumbusas "Blue Jackets" no zaudējuma.

"Sabres" ar rezultātu 4:3 (0:2, 4:1, 0:0) uzvarēja Filadelfijas "Flyers", sagādājot pretiniekiem ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Latvijas hokejists asistēja komandas trešajos vārtos, kas ļāva panākt neizšķirtu. Pēc viņa metiena pie atlēkušās ripas tika Vinnijs Hinostroza un raidīja to pretinieku vārtos, panākot 3:3. Vēl pēc mazāk kā trīs minūtēm uzvaru nesošos vārtus "Sabres" labā guva Teidžs Tompsons.

Girgensons kopā uz ledus bija 13 minūtes un 25 sekundes, no kurām minūti un 25 sekundes spēlē mazākumā. Viņš rezultatīvai piespēlei pievienoja divu minūšu noraidījumu, četrus metienus pa pretinieku vārtiem, divus spēka paņēmienus, pa vienai atņemtai un pazaudētai ripai un noslēdza maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Savukārt Merzļikina "Blue Jackets" viesu lomā ar rezultātu 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) piekāpās Losandželosas "Kings".

Mājinieku rindās ar precīziem metieniem izcēlās Dastins Brauns un Filips Dano, bet vienīgos vārtus "Blue Jackets" labā guva Šons Kuralī.

Merzļikins tika galā ar 36 no 38 metieniem, atvairot 94,7% pretinieku metienu. Tikmēr pretinieku vārtsargs Džonatans Kviks atvairīja 21 metienu.

Citā spēlē Rūdolfa Balcera Sanhosē "Sharks" izbraukuma spēlē ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) zaudēja Dalasas "Stars", piedzīvojot devīto neveiksmi pēc kārtas.

Balcers laukumā bija 16 minūtes un 55 sekundes, no kurām minūti un 58 sekundes spēlēja mazākumā. Viņš pa vienai reizei meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja metienu un pielietoja spēka paņēmienu, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Stars" uzvaru nodrošināja Tailers Segins un Mihaels Rafls, bet Sanhosē komandu no zaudējuma neglāba Timo Maiera vārti.

Vēl Toronto "Maple Leafs", Kristiānam Rubīnam paliekot ārpus pieteikuma spēlei, viesos ar 5:4 (0:2, 3:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā izcīnīja uzvaru pār Otavas "Senators".

Jau ziņots, ka Teodors Bļugers tika pie rezultatīvas piespēles, viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) piekāpjoties Bostonas "Bruins".

Pitsburgas komanda vietu Stenlija kausa izcīņā jau nodrošinājusi un tur spēlēs 16.gadu pēc kārtas, kas ir garākā no sērijām Ziemeļamerikas profesionālajā sportā, kas turpinās, un septītā visu laiku garākā NHL kopš 1967.gada.

"Penguins" ar 97 punktiem 77 spēlēs ir septītā Austrumu konferencē, kur "Blue Jackets" ar 76 punktiem 75 mačos ieņem desmito vietu, bet "Sabres" 67 punktiem 77 cīņās atrodas 12.vietā. Tikmēr "Sharks" 69 punkti 74 mačos dod 13.vietu Rietumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu