Nīderlandietis van Bārle izcīna uzvaru Parīzes-Rubē velobraucienā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: X00234/scanpix

Nīderlandes riteņbraucējs Dilans van Bārle svētdien izcīnīja uzvaru prestižajā Parīzes-Rubē velobraucienā, kamēr latvietis Toms Skujiņš nav finišējis starp vadošajiem sportistiem.

"Ineos Grenadiers" riteņbraucējs van Bārle uzvaru izcīnīja pēc solo atrāviena apmēram 17 kilometrus pirms finiša.

Par "ziemeļu elli" un "klasiku karalieni" dēvētajā velobraucienā sportisti svētdien mēroja 257,2 kilometrus, pārvarot 30 bruģa sekcijas kopumā nepilnu 55 kilometru garumā. Pērn rudenī pieveikt distanci apgrūtināja drēgnais laiks un dubļi, bet šogad pavasarī sacensības aizritēja saulainos un siltos laikapstākļos.

Pirmais pavērsiens sacīkstē bija pēc apmēram veiktiem 50 kilometriem, kad peletons sadalījās divās grupās, savu lomu spēlējot sānvējam. Priekšējā grupā vadošo lomu uzņēmās "Ineos Grenadiers" komanda, bet otrajā grupā palika daži no sacensību favorītiem, piemēram, beļģis Vouts van Ārts ("Jumbo-Visma") un nīderlandietis Matjē van der Pūls ("Alpecin-Fenix"). Tāpat otrajā grupā bija Skujiņš, kamēr viņa pārstāvēto "Trek-Segaredo" komandu vajāja neveiksmes, kritienus piedzīvojot vairākiem šīs vienības riteņbraucējiem.

No kritieniem un plīsušām riepām bruģa sektoros neizbēga arī vadošās grupas braucēji. Tāpat smagie bruģa posmi ieviesa korekcijas grupu sastāvus, tām šķeļoties un pēcāk veidojot jaunas grupas.

Lielu daļu no pēdējiem 100 kilometriem atrāvienā bija trīs riteņbraucēji - slovēnis Matejs Mohoričs ("Bahrain Victorious"), beļģis Toms Devrīndts ("Intermarche-Wanty-Gobert") un francūzis Lorāns Pišons ("Arkea-Samsic"). No šīs trijotnes pirmais atkrita Pišons, kurš vēlāk pievienojās iedzinēju grupai, kurā atradās iepriekš atrāvienā bijušais van Bārle, van Ārts, šveicietis Štefans Kings ("Groupama-FDJ") un van der Pūls.

Van Ārts gan apmēram 38 kilometrus pirms finiša patērēja daudz spēkus, lai atgrieztos ķērēju grupā, jo plīsušas riepas dēļ viņam nācās mainīt velosipēdu. Apmēram 30 kilometrus pirms finiša sacensību vadībā atradās tikai Devrīndts, kamēr Mohoričs bija pievienojies iedzinējiem, tomēr vēlāk ar beļģi Īvsu Lampārtu ("Quick-Step Alpha Vinyl") un van Bārli atkal pievienojās atrāvienam.

Apmēram 21 kilometru pirms sacensību beigām izveidojās sekotāju trijotne, kurā bija van Ārts, Kings un beļģis Jaspers Steivens, taču "Trek-Segafredo" turpināja saskarties ar likstām un Steivena velosipēdam plīsa riepa.

No vadošajiem sportistiem apmēram 17 kilometrus pirms finiša laimi solo atrāvienā izmēģināja van Bārle, kura pārsvars turpināja augt un pārsniedza vienu minūti. No sekojošajiem riteņbraucējiem cīņa par pjedestālu visātrāk noslēdzās Lampārtam, kurš bruģa sekcijā sadūrās ar neuzmanīgu skatītāju un piedzīvoja smagu kritienu, atkāpdamies uz trešo grupu.

Van Bārle Rubē velodromu sasniedza lepnā vientulībā un finiša līniju šķērsoja pēc distancē pavadītām piecām stundām un 37 minūtēm - visātrāk sacensību vēsturē. Finiša spurtā par otro vietu pirmais bija van Ārts, pārspēdams Kingu, Devrīndtu un Mohoriču, šai četrotnei uzvarētājam zaudējot vienu minūti un 47 sekundes.

Skujiņš nav starp finišējušajiem sportistiem, bet no "Trek - Segafredo" augstāko pozīciju - septīto - sasniedza Steivens. Van der Pūls bija devītais, bet pirmo desmitnieku noslēdza Lampārts.

Pērn oktobrī notikušajās sacensībās uzvarējušais itālis Sonijs Kolbrelli ("Bahrain - Victorious") šogad Parīzes-Rubē velobraucienā nestartēja, jo martā saskārās ar veselības problēmām un vēl nav atgriezies šosejā.

2001.gadā trešo vietu šajā velobraucienā izcīnīja Romāns Vainšteins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu