Video ⟩ Balceram gūti vārti un rezultatīva piespēle zaudētā NHL spēlē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers (nr. 92)
Rūdolfs Balcers (nr. 92) Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers svētdien guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, viņa pārstāvētajai Sanhosē "Sharks" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Sharks" izbraukumā ar rezultātu 4:5 (1:2, 2:1, 1:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Minesotas "Wild" komandai, kas līdz ar uzvaru nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā.

Pirmā perioda pirmajā pusē komandas guva trīs vārtus. Vispirms ar 85 sekunžu starpību 2:0 panāca Dmitrijs Kuļikovs un Džereds Spērdžens, bet mača desmitajā minūtē Balcers ar plaukstas metienu gandrīz no zilās līnijas raidīja ripu cauri Marka Andrē Flerī kājsargiem.

Uz Meta Njeto gūtajiem vārtiem otrās trešdaļas otrajā minūtē nedaudz vēlāk atbildēja Mets Boldijs, bet 12.minūtē pēc Balcera piespēles tālu metienu izpildīja Brents Bērns, atlēkušo ripu vārtos ieraidot Noā Gregoram - 3:3. Trešā perioda otrajā minūtē Niks Bonīno pirmo reizi mačā viesiem ieguva vadību, bet devītajā minūtē Kevins Fiala panāca 4:4.

Cīņa turpinājās papildlaikā, kurā pēc nospēlētām 65 sekundēm Spērdžens ar metienu no zonas vidus izrāva "Wild" komandai uzvaru.

Fiala maču noslēdza ar gūtiem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm, tāpat trīsreiz asistēja Frederiks Gudro.

Balcers šajā cīņa uz ledus pavadīja 13 minūtes un 59 sekundes, no tām vienu minūti un 42 sekundes mazākumā. Viņš vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, atņēma vienu ripu un dueli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Liepājnieks šajā sezonā 54 spēlēs guvis desmit vārtus, atdevis 11 rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

Tikmēr uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", otro dienu pēc kārtas sacenšoties ar Filadelfijas "Flyers", viesos uzvarēja ar rezultātu 5:3 (2:1, 2:1, 1:1). Sestdien mačs Bufalo noslēdzās ar rezultātu 4:3 "Sabres" labā.

Pa diviem vārtiem "Sabres" rindās guva Viktors Ūlofsons un Teidžs Tompsons, bet vienreiz pretiniekus pārspēja Anderss Bjorks, kuram tas bija pirmais precīzais metiens kopš 14.decembra. "Flyers" vienībai vārtus guva Kevins Heiess, Noā Keitss un Zeks Makīvens.

"Sabres" Filadelfijas vienību visās sezonas savstarpējās spēlēs uzvarējusi pirmo reizi kopš 1990./1991.gada.

Girgensons šajā mačā spēlēja 15 minūtes, no tām vienu minūti un astoņas sekundes mazākumā. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja septiņos no 12 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon Girgensons piedalījies 52 cīņās, kurās guvis desmit vārtus, izdalījis septiņas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīvas lietderības -7.

Tikmēr vārtsargs Elvis Merzļikins pēc 11 pēc kārtas sāktām spēlēm svētdien palika rezervē mačā, kurā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 4:6 (1:3, 0:2, 1:3) zaudēja Anaheimas "Ducks".

Žans Fransuā Berubē "Blue Jackets" vārtos atvairīja 26 no 31 ripas. Divreiz viņu pārspēja Trojs Terijs, kurš cīņu pabeidza ar trīs rezultativitātes punktiem un astoņiem metieniem pa vārtiem.

Pretējos vārtos 13 zaudējumu sēriju pārtrauca Džons Gibsons, kurš, neitralizējot 31 no 35 metiena, svinēja pirmo uzvaru kopš 1.marta.

"Blue Jackets" ar 76 punktiem 76 spēlēs ir desmitā Austrumu konferencē, kur "Sabres" ar 69 punktiem 78 cīņās ir pozīciju zemāk. "Sharks" ar 70 punktiem 75 dueļos atrodas 13.pozīcijā Rietumu konferencē.

NHL komandas regulārajā čempionātā aizvadīs 82 spēles, bet šīs trīs latviešu vienības zaudējušas izredzes spēlēt Stenlija kausā.

VIDEO: Balcera vārtu guvums

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu