Tarasenko atzīts par NHL aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Tarasenko.
Vladimirs Tarasenko. Foto: Richard Ulreich/ZUMAPRESS.com

Sentluisas "Blues" uzbrucējs Vladimirs Tarasenko atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, vēsta turnīra rīkotāji.

Otrās zvaigznes gods ticis Minesotas "Wild" uzbrucējam Kevinam Fialam, bet par trešo labāko atzīts Edmontonas "Oilers" vārtsargs Maiks Smits.

Tarasenko aizvadītajā nedēļā četros mačos guva septiņus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles, palīdzot komandai uzvaru sēriju pagarināt līdz deviņām un desmito reizi pēdējo 11 gadu laikā kvalificēties Stenlija kausa izcīņai. Mačā pret Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" Tarasenko guva trīs vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, kamēr "Blues" uzvarēja ar 6:2.

30 gadus vecais Tarasenko savā desmitajā NHL sezonā laukumā devies 69 mačos, kuros atzīmējies ar 33 vārtiem un 43 rezultatīvām piespēlēm. Ar deviņiem uzvaras vārtiem viņš šajā statistikas rādītājā dala ceturto vietu līgā.

Tikmēr Fiala četrās cīņās guva piecus vārtus un piespēlēja tikpat precīzos metienos, sekmējot "Wild" iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Nedēļas pēdējā mačā viņš otro reizi karjerā izcēlās ar četriem punktiem (1+3) un palīdzēja ar 5:4 papildlaikā pārspēt Rūdolfa Balcera pārstāvēto Sanhosē "Sharks", bet citā mačā ar 2+1 piedalījās visos trīs vārtos 3:2 panākumā pār Dalasas "Stars".

25 gadus vecais Fiala, aizvadot savu astoto sezonu NHL, 75 mačos labojis karjeras rekordu gūtajos vārtos (29), piespēlēs (44) un punktos (73).

Savukārt Smits iepriekšējā nedēļā piedalījās divās no trīs "Oilers" spēlēm un abās palika nepārspēts, kopumā neitralizējot 69 metienus. Uzvarā 4:0 pār "Predators" viņš tika galā ar 30 metieniem, bet, ar tādu pašu rezultātu pārspējot Vegasas "Golden Knights", atvairīja par deviņām ripām vairāk.

40 gadu un 25 gadu vecumā Smits kļuva par NHL vēsturē sesto vārtsargu, kurš pēc 40 gadu sasniegšanas divos mačos pēc kārtas palicis nepārspēts. Iepriekš pa divām reizēm to iespējuši Džonijs Bouers un Dominiks Hašeks, bet pa vienai - Martēns Brodērs, Džordžs Heinsvorts un Dveins Rolosons.

Smits šajā sezonā, kas viņam ir 16. NHL karjerā, 25 cīņās vidēji ielaidis 2,91 ripu un atvairījis 91,1% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu