Heraskevičs aicina diskvalificēt karu atbalstošos Krievijas sportistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ukrainas skeletonists Vladislavs Heraskevičs
Ukrainas skeletonists Vladislavs Heraskevičs Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas skeletonists Vladislavs Heraskevičs aicina uz visu atlikušo mūžu no sporta sacensībām izslēgt tos Krievijas sportistus, kuri atbalsta karadarbību Ukrainā.

Heraskevičs piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur pēc viena no braucieniem pacēla plakātu zilidzeltenajās Ukrainas karoga krāsās ar uzrakstu "Karam Ukrainā - nē!", pievēršot pasaules uzmanību tobrīd saspringtajai situācijai pie Ukrainas robežām.

"Viņiem nekad vairs nevajadzētu būt daļai no sporta sabiedrības," Vācijas raidsabiedrībai "Deutschlandfunk" teica Heraskevičs. "Un cilvēkiem, kuri izvēlas par to klusēt, arī vajadzētu piemērot sankcijas."

"Kāpēc atlēti tiek diskvalificēti, ja lieto aizliegtas vielas? Jo tādējādi melo un krāpjas. Savukārt, ja atlēts atbalsta karu, viņš nes postu visai Ukrainai un grauj mūsu dzīvi," karadarbību un dopinga lietošanu salīdzināja skeletonists.

Ukrainas sportists arī norādīja, ka sports nevar būt nesaistīts ar politiku, bet gan drīzāk ir daļa no tās.

"Ja vairāki olimpiskie čempioni kā daļa no kara propagandas parādās Lužņiku stadionā Maskavā, tad arī sportista fani sāks atbalstīt karu. Protams, sports ir politika," teica skeletonists.

Heraskevičs pašlaik strādā organizācijā, kas palīdz karā cietušajiem, un viņš aicināja arī Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) sniegt vairāk atbalsta Ukrainai.

23 gadus vecais skeletonists Pekinas olimpiskajās spēlēs ieņēma 18.vietu, bet pirms četriem gadiem Phjončhanas spēlēs izcīnīja 12.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu