Krievijas un Baltkrievijas tenisisti nevarēs piedalīties Vimbldonas čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem būs liegts piedalīties sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā - Vimbldonas čempionātā -, trešdien paziņoja turnīra rīkotāji.

Prestižais turnīrs norisināsies no 27.jūnija līdz 10.jūlijam.

Vimbldonas čempionāts būs pirmais "Grand Slam" turnīrs, kurā Krievijas karadarbības Ukrainā dēļ tiks liegta dalība Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem.

Turnīra rīkotāji uzsver, ka viņi ir līdzatbildīgi, lai tiktu ierobežota Krievijas ietekme ar dažādu līdzekļu starpniecību. Rīkotāju ieskatā, nav pieļaujams, ka Krievijas režīms gūst kādu labumu no Krievijas vai Baltkrievijas tenisistu dalības turnīrā, tāpēc viņiem būs liegts spēlēt Vimbldonā.

Tikmēr Lielbritānijas Tenisa federācija (LTA) trešdien paziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas spēlētāji nedrīkstēs piedalīties arī citos profesionālajos turnīros un junioru sacensībās.

ATP ranga pirmajā trīdesmitniekā ir četri Krievijas tenisisti, tajā skaitā planētas otrā rakete Daniils Medvedevs, bet WTA ranga pirmajā četrdesmitniekā ir piecas Krievijas sportistes. Augstākā līmeņa tenisistes ir arī Baltkrievijai, divām - Arinai Sabaļenkai un Viktorijai Azarenkai - atrodoties ranga pirmajā divdesmitniekā.

Atšķirībā no daudziem citiem sporta veidiem, Krievijas un Baltkrievijas tenisisti var turpināt savas profesionālās gaitas kā neitrāli sportisti.

Vimbldonas turnīra rīkotāji atsevišķu valstu sportistiem iepriekš liedza spēlēt pēc Otrā pasaules kara, kad sacensībās nevarēja piedalīties Vācijas, Japānas un vēl vairāku valstu tenisisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu