Juris Šics lēmumu par turpmāko nodarbošanos varētu pieņemt maijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Šics
Juris Šics Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Juris Šics lēmumu par nodarbošanos pēc sportista karjeras beigām varētu pieņemt maijā, sarunā ar LETA teica Šics.

Jau ziņots, ka par Latvijas kamaniņu sporta visu laiku titulētākā divnieka Andris Šics/Juris Šics sporta karjeras noslēgumu otrdien paziņoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

A.Šics nākamsezon ieņems Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) mākslīgās ledus trases tehniskā direktora amatu.

Par nodarbošanos pēc sportista karjeras beigām domā arī vecākais no brāļiem Juris.

"Vēl ir laiks izdomāt, ko darīšu nākotnē," saka Šics. "Pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm gribas izvēdināt galvu un atpūtināt prātu."

"Man vēl ir pietiekami daudz laika, lai pieņemtu lēmumu, ko darīt - darboties tēva Jāņa Šica biznesā, kas saistīts ar apzaļumšanu, labiekārtošanu un bruģēšanu, vai turpināt būt kamaniņu sportā. Lēmumu domāju pieņemt maijā," precizē Pekinas spēlēs kopā ar brāli divnieku sacensībās piekto vietu izcīnījušais sportists.

Andris un Juris kopš 2006.gada ir piedalījušies piecās ziemas olimpiskajā spēlēs un izcīnījuši trīs olimpiskās medaļas.

2010.gadā Vankūverā brāļi individuālajās sacensībās izcīnīja sudrabu, bet četrus gadus vēlāk Sočos - bronzu, kā arī bija komandas sastāvā komandu stafetē.

Pasaules čempionātos individuāli un komandu stafetē izcīnīti trīs sudraba medaļu un seši bronzas godalgu komplekt. Savukārt Eiropas meistarsacīkstēs brāļi 2021.gadā Siguldā uzvarēja individuālajā vērtējumā, bet komandu stafetē svinēja uzvaru 2008. un 2010.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu