"Valmiera Glass"/ViA un LU duelī LBL ceturtdaļfinālā būs nepieciešama piektā spēle

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmiera Glass"/ViA un Latvijas Universitātes basketbolisti
"Valmiera Glass"/ViA un Latvijas Universitātes basketbolisti Foto: LU basketbols/Facebook

"Latvijas Universitātes" (LU) komanda ceturtdien Rīgā Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē svinēja uzvaru, panākot neizšķirtu sērijā un nodrošinot piekto cīņu.

Mazrezultatīvā mačā LU svinēja uzvaru pār "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību ar 62:55 (18:16, 15:10, 16:7, 13:22). Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuva 2-2.

Valmierieši tikai trīsreiz šajā spēlē pabija vadībā. Pirmajās divās reizēs tas bija pirmajā ceturtdaļā - 12:11 pēc Jāņa Kaufmaņa divpunktu metiena un 16:15 pēc diviem precīziem Andreja Voinaloviča soda metieniem. Savukārt šetru punktu izrāviens otrās ceturtdaļas sākumā pēc Deriosa Klārka divpunktu metiena ļāva viesiem panākt viņu lielāko pārsvaru šajā mačā - 20:18.

Pēc 28:26 81 sekundi pirms puslaika beigām mājinieki guva 12 bezatbildes punktus, pēc Dāvida Vīksnes realizēta viena no diviem soda metieniem panākot 40:26.

Lielāko pārsvaru LU panāca 33.minūtē, kad trīs punktus guva Pauls Miglinieks, - 56:38.

Valmierieši pārgāja uz zonas aizsardzību, samazināja rezultāta starpību, tomēr par uzvaru pacīnīties nespēja. pēc 44:61 Valmieras klubs guva deviņus punktus pēc kārtas, līdz Ričards Vitoļskis 15 sekundes līdz mača beigām mājinieku labā realizēja vienu no diviem soda metieniem.

Mājinieki realizēja trīs no 21 trīspunktu metiena, kamēr valmierieši pirmo tālmetienu iemeta vien pēc ceturtajā ceturtdaļā spēlētām 34 sekundēm, izceļoties Valteram Liepiņam, viesiem spēlē realizējot divus no 26 trīspunktu mēģinājumiem.

Mājinieku rindās 20 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Vīksne, 12 punktus guva Norberts Strautiņš, desmit - Vitoļskis.

Valmieras komandā Voinalovičs sakrāja 12 punktus, sešas atlēkušās bumbas un sešas kļūdas, desmit punktus guva Jānis Kaufmanis, bet septiņi punkti un astoņas atlēkušās bumbas Apsīša kontā.

Piektais mačs notiks sestdien Valmierā. Šī pāra uzvarētāju pusfinālā gaida "VEF Rīga" basketbolisti.

Sērija sākās iepriekšējā trešdienā, kad valmierieši mājās uzvarēja ar rezultātu 75:68. Sestdien LU Rīgā revanšējās ar 79:66, savukārt otrdien ar 85:67 savā laukumā vidzemnieki pieveica studentu komandu, nonākot uzvaras attālumā no iekļūšanas pusfinālā.

LIBL pamatturnīrā abas komandas savstarpējās spēlēs uzvarēja savā laukumā - LU Rīgā ar 68:60 un vidzemnieki Valmierā ar 76:70.

Valmieras komanda LIBL ar astoņām uzvarām 26 spēlēs ieņēma desmito vietu, bet pēc jaunā gada bilance bija labāka - sešas uzvaras un seši zaudējumi. LU sezonas ievadā bija viena no augšgala komandā, taču finišēja pozīciju zemāk par vidzemniekiem ar sešām uzvarām un ļoti sliktu bilanci 2022.gadā (1-14).

Valmiera LBL čempionāta ceturtdaļfinālā līdz šim bijusi pārstāvēta 17 reizes, un piecos gadījumos ir izdevies pārvarēt šo barjeru. Pēdējo reizi tas notika 2017.gadā, kad "Valmiera" ar 3-2 uzvarēja "Liepāju". Kopš 2018.gada sezonas šo pilsētu pārstāv "Valmiera Glass"/ViA, kas iepriekšējās divas reizes nepārvarēja ceturtdaļfinālu (2019.gadā 0-3 pret "Ogri" un 2021.gadā 2-3 pret "Liepāju").

LU Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā piedalās sesto reizi, bet uzvarēt sērijā līdz šim izdevies tikai vienreiz, kad pašā pirmajā reizē 2012.gadā tika pārspēta "Valmiera", kas nākamajā sezonā revanšējās studentiem. 2018.gadā LU atgriezās "play-off", taču ir zaudējusi visās trīs turpmākajās sērijās, pērn ar 1-3 atzīstot "Ogres" pārākumu.

Trešdien pusfināla dueli pret "Ventspili" nodrošināja "Ogre", kas sērijā ar 3-0 pārspēja "Liepāju".

Latvijas - Igaunijas līgā par čempioni tika kronēta "VEF Rīga".

Pērn Latvijas meistarsacīkstēs uzvarēja "VEF Rīga", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica "Ventspili".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu