Rallijkrosa sezonas atklāšanā Biķerniekos debitēs apvienotais Latvijas-Lietuvas čempionāts

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Rallycross.lv

7. un 8. maijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisināsies rallijkrosa sezonas atklāšana Latvijā. Sacensību pirmajā dienā debitēs jaunizveidotais Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāts, bet svētdien pirmais sezonas posms FIA NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāta braucējiem. Autosporta pasākumā pulcēsies rallijkrosa braucēji no Baltijas, kā arī tālākām Ziemeļeiropas valstīm. Par to TVNET informēja Rallycross.lv sabiedrisko attiecību pārstāve Zane Lielkāja.

2022. gads tiks iesākts, atklājot jaunu rallijkrosa čempionātu, sadarbojoties Latvijas un Lietuvas rīkotājiem. Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāts izveidots ar mērķi attīstīt un radīt augstas klases sacensību seriālu un piesaistīt arvien jaunus braucējus. Jaunums ir ne tikai čempionāts, bet arī sacensību formāts, kas aizgūts no prestižajām “Nitro Rallycross” sacensībām Amerikā, kurās aizvadītajā sezonā debitēja latviešu rallijkrosa braucējs Ronalds Baldiņš.

Foto: Rallycross.lv

Jānis Bergs, rallijkrosa sacensību rīkotājs: “Atklājam sezonu Biķernieku trasē, divās dienās, divu čempionātu pirmās šī gada sacīkstes. 7. maijā Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāts, bet 8. maijā FIA NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāts. Turpmākajās sezonās vēlamies sasniegt arvien jaunas virsotnes. 2022. gada sezonu sākam ar jaunu elpu, esam apvienojušies ar Lietuvas kolēģiem un izveidojuši vienotu Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionātu. Domāju, ka, radot iespēju sadarboties, mēs kopā attīstīsim šo čempionātu, palielinot gan dalībnieku skaitu, gan konkurenci,” atklāj rīkotājs.

“Sekojot līdzi tendencēm pasaulē, šī čempionāta ietvaros esam mainījuši arī braukšanas formātu - kvalifikācijās piedalās 6-9 automašīnas, finālos brauks deviņas automašīnas, papildus "pēdējās cerības braucieni" jeb LCQ, kas aizgūts no sacensībām Amerikā. Domāju, ka ieguvēji jaunā čempionāta un sacensību formāta dēļ būs gan braucēji, gan skatītāji. Šī sezona būs ļoti interesanta un piesātināta ar labu rallijkrosu," piebilst Jānis Bergs.

Foto: Rallycross.lv

Atklāšanas sacensības norisināsies pasaulē slavu ieguvušajā Biķernieku rallijkrosa trasē. Dalību braucēji var pieteikt dažādās ieskaites klasēs salonautomašīnām, kā arī kroskartiem, radot iespēju startēt ar plaši pazīstamo LADA līdz pat kroskartiem un Eiropas līmeņa Supercar automašīnām.

Sacensības vērot aicināti arī visi rallijkrosa fani. Biļetes skatītājiem uz katru norises dienu pieejamas iepriekšpārdošanā www.aula.lv, to cena EUR 11,50. Invalīdiem ratiņkrēslā un pavadonim, kā arī bērniem līdz 13 gadu vecumam ieeja bezmaksas.

Dalībnieku reģistrācija Latvijas-Lietuvas čempionāta dalībniekiem atvērta www.rallycross.lv, bet FIA NEZ Baltijas čempionāta dalībniekiem www.balticrx.com. Oficiālajās mājaslapās iespējams sekot līdzi arī jaunumiem par sacensību norisi.

Foto: Rallycross.lv
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu