Par dalību kara atbalsta mītiņā diskvalificēts Krievijas peldētājs Rilovs

CopyDraugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Rilovs
Jevgeņijs Rilovs Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) par dalību kara atbalsta mītiņā uz deviņiem mēnešiem diskvalificējusi Krievijas peldētāju Jevgeņiju Rilovu.

FINA disciplinārā komiteja aizliegusi Rilovam piedalīties visās FINA organizētājās sacensībās uz deviņiem mēnešiem, sākot ar 20. aprīlī. Krievu peldētājs 18. martā "Lužņiku" stadionā Maskavā piedalījās kara atbalsta mītiņā.

Peldēšanas federācija arī apstiprināja, ka līdz 2022. gada beigām uz sacensībām, tostarp uz vasarā gaidāmo pasaules čempionātu, netiks aicināti Krievijas un Baltkrievijas sportisti.

Jau iepriekš ziņots, ka peldkostīmu un peldēšanas aprīkojuma ražotājs "Speedo" lauza sponsorēšanas līgumu ar Rilovu.

25 gadus vecais Rilovs pērn Tokijas olimpiskajās spēlēs kļuva par čempionu 100 un 200 metru peldējumā uz muguras un izcīnīja sudraba medaļu 4x200 metru brīvā stila stafetē. Viņa kontā ir vairāk nekā 20 medaļas pasaules un Eiropas čempionātos

Bez Rilova mītiņa laikā uz skatuves bija arī distanču slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs, mākslas vingrotājas Dina un Arina Averinas, kā arī daiļslidotāji Viktorija Siņicina, Ņikita Kacalapovs, Jevgeņija Tarasova un Vladimirs Morozovs. Sportistu tērpus rotāja latīņu alfabēta burts "Z", kas kļuvis par Ukrainā sāktā kara simbolu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu