Verstapens Imolas sarkano karogu "festivālā" izcīna "pole position"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes pilots Makss Verstapens no "Red Bull" komandas piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta ceturtā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - sprinta kvalifikācijā.

Verstapens slapjajā trasē savu ātrāko apli veica minūtē un 27,99 sekundēs un sestdien sprinta sacensības uzsāks no pirmās vietas, kamēr viņas blakus būs "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, kurš uzvarētājam kvalifikācijā piekāpās 0,779 sekundes.

Trešo vietu ieņēma Lendo Noriss ("McLaren"), zaudējot 1,132 sekundes, bet ārpus labāko trijnieka palika Kevins Magnusens ("Haas"). Piekto vietu ieņēma Fernando Alonso ("Alpine"), kuram sekoja Daniels Rikjardo ("McLaren"), bet septītais bija uzvarētāja komandas biedrs Serhio Peress. Astotajā pozīcijā ierindojās Valteri Botass ("Alfa Romeo"), par vienu vietu zemāk bija Sebastians Fetels ("Aston Martins"), bet labāko desmitnieku noslēdza "Ferrari" pilots Karlos Sainss.

Tikmēr "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons kvalifikāciju noslēdza vien 13.vietā.

Savukārt piektdien pirmajā treniņbraucienu sesijā ātrākais bija Leklērs, otrais bija Sainss, bet trešais ātrākais bija Peress.

Sestdien pēc otrās treniņbraucienu sesijas paredzētas sprinta sacensības, kurās tiks noskaidrotas starta vietas svētdienas pamatsacensībām.

Sprinta sacensības tika ieviestas pagājušajā sezonā, taču atšķirībā no pagājušā gada šosezon punktus saņems astoņi labākie braucēji. Sprinta sacensību ātrākais pilots tiks pie astoņiem punktiem, kamēr astotais ātrākais būs nopelnījis vienu punktu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 71 punktu ir Leklērs, 37 punkt ir Džordžam Raselam ("Mercedes"), 33 Sainsam, 30 Peresam, 28 Hamiltonam un 25 Verstapenam.

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu