Jonasam otrā vieta pirmajā braucienā pasaules motokrosa čempionāta posmā Ķegumā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Jānis Asaris, speciāli TVNET

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien ieņēma otro vietu pasaules motokrosa čempionāta MXGP klases sestā posma Latvijas "Grand Prix" pirmajā braucienā.

"Husqvarna" rūpnīcas komandu pārstāvošais Latvijas motosportists sestdien kvalifikācijas braucienā ieņēma otro vietu, kamēr ātrākais bija spānis Horhe Prado.

Pēc starta taisnes Jonasam izdevās ierindoties trešajā pozīcijā, taču pēc pirmā apļa viņam izdevās apdzīt slovēni Timu Gajseru un pakāpties uz otro pozīciju.

Savukārt 11.aplī Gajsers apsteidza Jonasu un īsi pēc tam izvirzījās arī līderpozīcijās, apsteidzot Prado, kurš bija līderis kopš starta.

Pēdējā taisnē Gajseram bija divu sekunžu pārsvars pār spāni, taču pēc pēdējā lēciena Prado vēl riskēja un mēģināja apsteigt slovēni un pēc neveiksmīgas piezemēšanās nokrita, tādējādi ļaujot Jonasam pakāpties uz otro vietu, bet trešo vietu braucienā izcīnīja spānis Rubens Fernandess.

Otrais brauciens sāksies plkst.17.10.

Sestdien MXGP klases brīvajos treniņbraucienos Jonass ieņēma devīto vietu, bet otrajos treniņbraucienos finišēja septītajā vietā.

Arī šajā sezonā Jonass ir cīnījies ar traumām un veselības problēmām, taču posmos Argentīnā un Portugālē izdevās izcīnīt attiecīgi ceturto un piekto vietu.

Pagājušajā gadā Ķeguma trasē notikušajās sacensībās Jonass ieņēma devīto vietu, kamēr uzvaru svinēja Gajsers. Latvijas motosportists pagājušo sezonu noslēdza astotajā vietā .

Šosezon pasaules čempionātā paredzēti 20 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu