Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem varētu liegt piedalīties arī turnīrā Romā

CopyDraugiem X Whatsapp
Baltkrievijas tenisa līdere Arina Sabaļenka
Baltkrievijas tenisa līdere Arina Sabaļenka Foto: EPA/Scanpix

Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem varētu liegt piedalīties arī turnīrā Romā, vēsta Milānas laikraksts "Corriere della Sera".

Pagājušajā nedēļā Vimbldonas turnīra rīkotāji un Lielbritānijas Tenisa asociācija (LTA) paziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas tenisisti nevarēs piedalīties sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā.

"Corriere della Sera" ziņoja, ka šim piemēram varētu sekot arī Itālija, kur no 9. maija Romā norisināsies ATP un WTA 1000 sērijas turnīri. Itālijas Olimpiskās komitejas (CONI) prezidents Džovanni Malago atbalsta Vimbldonas čempionāta rīkotāju lēmumu, bet attiecībā uz Romas turnīru gala lēmums būs Itālijas valdībai.

"Tā izanalizēs situāciju, izsvērs riskus un pieņems lēmumu, kas būs pats labākais valstij. Itālijā es pārstāvu Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK), kuras izpildkomiteja rekomendēja federācijām neielūgt Krievijas un Baltkrievijas sportistus uz sacensībām," laikraksts citē Malago teikto.

Vimbldonas čempionāts, kas norisināsies no 27. jūnija līdz 10. jūlijam, būs pirmais "Grand Slam" turnīrs, kurā Krievijas karadarbības Ukrainā dēļ tiks liegta dalība Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem.

Turnīra rīkotāji uzsver, ka viņi ir līdzatbildīgi, lai tiktu ierobežota Krievijas ietekme ar dažādu līdzekļu starpniecību. Rīkotāju ieskatā, nav pieļaujams, ka Krievijas režīms gūst kādu labumu no Krievijas vai Baltkrievijas tenisistu dalības turnīrā, tāpēc viņiem būs liegts spēlēt Vimbldonā.

Atšķirībā no daudziem citiem sporta veidiem, Krievijas un Baltkrievijas tenisisti var turpināt savas profesionālās gaitas kā neitrāli sportisti.

Vimbldonas turnīra rīkotāji atsevišķu valstu sportistiem iepriekš liedza spēlēt pēc Otrā pasaules kara, kad sacensībās nevarēja piedalīties Vācijas, Japānas un vēl vairāku valstu tenisisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu