Video ⟩ Bertāns un "Mavericks" nonāk uzvaras attālumā no otrās kārtas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Pārliecinošu uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas mačā otrdien izcīnīja Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda. 

"Mavericks" basketbolisti Rietumu konferences ceturtdaļfināla piektajā spēlē ar 102:77 savā laukumā pieveica Jūtas "Jazz" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2. 

Bertāns spēlēja maz, laukumā viņš pavadīja 6:24 minūtes, kuru laikā metienus pa grozu neizdarīja, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu piespēli, reizi pārkāpa noteikumus, bet viņa +/- rādītājs bija -2. 

Rūjienietis spēlēja pirmās ceturtdaļas izskaņā un pašā mača galotnē, kad spēles uzvarētājs jau bija izšķirts. 

Dalasas komanda ne reizi neatradās iedzinēja lomā. Vienubrīd mājinieku pārsvars sasniedza pat 33 punktus. 

"Jazz" ļoti neveiksmīgi uzbruka no trīspunktu metiena līnijas. No izpildītajiem 30 tālmetieniem mērķi sasniedza tikai 3 (10%), kas ir sliktākais rādītājs NBA vēsturē izslēgšanas spēlēs, ja komanda izdarījusi vismaz 25 tālmetienus, vēsta "ESPN Stats & Info". 

Uzvarētājiem līderis Luka Dončičs guva 33 punktus un savāca 13 atlēkušās bumbas, ar 24 punktiem atzīmējās Džeilens Bransons, bet 13 iemeta Dorians Finijs-Smits. 

"Jazz" sastāvā 20 punktus guva Džordans Klārksons, Rūdijs Gobērs pievienoja 17 un 11 bumbas zem groziem. Viņi bija vienīgie Jūtas komandas spēlētāji, kuri punktu ailītē sasniedza divciparu skaitli. 

Sērijas sestā spēle, kas var būt arī pēdējā, risināsies ceturtdien Soltleiksitijā. 

"Mavericks" regulārajā čempionātā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Jazz" svinēja par trīs panākumiem mazāk un bija pozīciju zemāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu