VIDEO Francijas riteņbraucējs Alafilips Beļģijas velobraucienā iedzīvojies smagos savainojumos

CopyDraugiem X Whatsapp
Žiljēns Alafilips
Žiljēns Alafilips Foto: AFP/SCANPIX

Francijas riteņbraucējs Žiljēns Alafilips pēc svētdien Beļģijā notikušā Ljēžas-Bastoņas-Ljēžas velobrauciena, kurā sportists guva smagas traumas, joprojām atrodas slimnīcā.

Apmēram 62 kilometrus pirms sacensību finiša pasaules čempions tika iesaistīts lielā kritienā braucēju peletona vidusdaļā. Alafilips lauza divas ribas, pleca lāpstiņu, kā arī sadūra plaušu.

Pasaules čempionam, upurējot savu braucienu, pēc biedējošās epizodes talkā steidzās riteņbraucējs no citas komandas Romāns Bardē.

"Tas bija šokējoši, jo situācija bija slikta. Viņam vajadzēja palīdzību, bet neviens nenāca. Viņš nespēja elpot un pakustēties," notikušo sarunā ar CNN atminējās Bardē.

Francijas riteņbraucēja pārstāvētā komanda "Quick-Step Alpha Vinyl" ziņoja, ka sportists joprojām tiks uzraudzīts slimnīcā Herentālē, Beļģijā.

"Kā iepriekš ziņots, Žiljēnam tika lauztas divas ribas, pleca lāpstiņa, kā arī konstatēts hemopneimotorakss. Sarežģītā kondīcija nozīmē to, ka būs nepieciešams papildu novērošanas periods, pirms tiks pieņemts lēmums ar atveseļošanās procesa sākšanu. Pagaidām viņš paliks Herentāles slimnīcā", paziņojumā vēstīja sportista komanda.

Alafilipa komandas biedrs Ilans van Vilders tajā pašā sadursmē lauza žokli, un pēc operācijas tika izrakstīts no slimnīcas. Taču beļģu riteņbraucējs nepiedalīsies "Giro d’Italia" sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu