Smirnovs: PČ vēl neesmu spēlējis, tāpēc jāpierāda sevi un jātiek sastāvā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Deniss Smirnovs
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Deniss Smirnovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases uzbrucējam Denisam Smirnovam maijā gaidāmais pasaules čempionāts (PČ) hokejā var būt kā atspēriena punkts karjerai, sarunā ar aģentūru LETA teica sportists.

23 gadus vecais hokejists šī gada sākumā pārstāvēja Latviju ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā, un ir iekļauts kandidātu sarakstā maijā gaidāmajam pasaules čempionātam.

"Tagad treniņprocesā vairāk tiek likts uzsvars uz taktiku, bet pirmajās divas nedēļas bija vairāk darba pie fiziskās sagatavotības. Uz pārbaudes spēlēm Šveicē, visticamāk, došos, un pēc Rodrigo Ābola pievienošanās, domāju, ka spēlēšu otrajā maiņā kā centra uzbrucējs", teica Smirnovs.

Lai gan Smirnovs jau astoņus gadus spēlē Šveicē, pārbaudes mači pret šīs valsts izlasi nav īpaši svarīgāki par citām spēlēm. "Pasaules čempionātos vēl neesmu spēlējis, tāpēc jāpierāda sevi un jātiek sastāvā. Man visas spēles ir principiālas," sacīja hokejists.

Latvijas hokejisti Pekinas olimpiskajās spēlēs zaudēja visās četrās spēlēs, tāpēc pasaules čempionāts latviešiem ir laba iespēja revanšēties par piedzīvotajām neveiksmēm.

"Ir sarūgtinājums par rezultātu. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš arī teica, ka jāsāk uzvarēt, nevis skaisti spēlēt un zaudēt. Pašam personīgi bija ļoti patīkami aizvadīt pirmo oficiālo turnīru izlasē," februārī notikušās olimpiskajās spēles vērtēja Smirnovs.

Hokejists arī atzina, ka "nespētu iedomāties ko tādu vaicāt", atbildēdams par iepriekš Vītoliņa izteikto apgalvojumu, ka hokejisti pirms došanās uz izlasi vaicā par lomu izlasē un gaidāmo spēles laiku.

Smirnovam uz nākamo sezonu ir līgums ar Ženēvas "Servette" klubu, un spēlētājs neslēpa to, ka tas dod stabilitāti karjerā.

"Protams ir patīkami, ka ir darbs arī nākamajā gadā, līgumu jau vēlējos parakstīt pirms olimpiskajām spēlēm. Gribētu ilgtermiņa līgumu, bet tas, ka parakstīju līgumu uz vienu gadu, iespējams, pat ir labāk karjeras turpinājumam. Gada līgums bija kluba lēmums, taču ir saprotams, jo sniegums šajā sezonā nebija labākais. Klubam pievienojās daudz pieredzējušu spēlētāju, kas mainīja lomu komandā, taču tā ir mana vaina - ja gūtu vairāk vārtus, vāktu punktus, spēlētu vairāk. Neesmu apmierināts ar savu sniegumu, un vēlos pasaules čempionātu aizvadīt pēc iespējas veiksmīgāku, kas dotu atspēriena soli nākamajai sezonai," skaidroja Smirnovs.

Savā pirmajā sezonā Šveices augstākajā līgā (NL) Smirnovs 46 mačos guva astoņus vārtus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles, bet nākamās divas sezonas bijušas mazāk rezultatīvas.

"Pirmais gads komandā bija ļoti veiksmīgs, klubs gaidīja tikpat labu sniegumu, taču tas īsti neizdevās. Lai gan no komandas ir spiediens, taču sportā vienmēr tāds būs, spēlējot augstākajā līmenī. Nedrīkst atslābināties," uzsvēra hokejists.

Ženēvas kluba pirmajā komandā trīs sezonas aizvadījis arī aizsargs Sandis Smons.

"Tautiešu klātbūtne komandā ir ļoti patīkama. Ar Sandi kopā aizbraucām un joprojām kopā spēlējam. Šveicē pavadīti astoņi gadi, tā kā Ženēva man jau ir kā otrās mājas. Lai gan darba valoda ir angļu, komanda ir ļoti raiba, ģērbtuvē runā vairākās valodās. Pats esmu iemācījies vietējo franču valodu," par karjeru un dzīvi Ženēvā stāstīja Smirnovs.

30.aprīlī un 1.maijā latvieši aizvadīs pārbaudes spēles Šveicē, bet 8. un 9.maijā mājās būs mači ar Kazahstānu.

Latvijas izlase pasaules meistarsacīkstēs B grupā Tamperē krustos nūjas ar Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Lielbritāniju un Austriju.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā iecerēts no 13. līdz 29.maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu