Video ⟩ Bertāna pārstāvētā "Mavericks" iekļūst izslēgšanas turnīra otrajā kārtā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolistam Dāvim Bertānam ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas sestajā mačā bija niecīgs spēles laiks, kamēr viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" izcīnīja uzvaru un iekļuva nākamajā kārtā.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 98:96 (15:21, 26:32, 36:19, 21:24) pārspēja Jūtas "Jazz" un sērijā līdz četrām uzvarām uzvarēja 4-2.

Rietumu konferences pusfinālā dalasiešiem pretī stāsies regulārā čempionāta labākā komanda Fīniksas "Suns".

Bertāns ceturtdien laukumā bija vien pirmās ceturtdaļas pēdējās divas minūtes un 21 sekundi. Latvietis izpildīja vienu neprecīzu tālmetienu, vienreiz pārkāpa noteikumus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-6).

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Džeilens Bransons ar precīzu tālmetienu panāca 97:94 dalasiešu labā un "Jazz" vairs neatspēlējās. Nepilnas divas sekundes pirms finālsvilpes Bojanam Bogdanovičam bija iespēja izraut mājiniekiem uzvaru, taču viņš nerealizēja pilnīgi brīvu tālmetienu.

Bransons spēli noslēdza ar 24 punktiem, tāpat 24 punkti bija Lukam Dončičam, kurš arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles. Ar 19 punktiem piebalsoja rezervists Spensers Dinvidijs, bet 18 punktus guva un desmit bumbas zem groziem izcīnīja Dorians Finnijs-Smits.

"Jazz" rindās 23 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles bija Donovanam Mičelam, 19 punktus guva Bogdanovičs, 15 punkti bija Džordanam Klārksonam, 11 guva un astoņas rezultatīvas piespēles atdeva Maiks Konlijs, bet desmit punkti un 12 bumbas zem groziem bija Rūdija Gobēra kontā.

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr Jūtas "Jazz" svinēja par trīs panākumiem mazāk un bija pozīciju zemāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu