Video Pols sasniedz NBA rekordu; "Suns" un "76ers" iekļūst "play-off" otrajā kārtā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kriss Pols
Kriss Pols Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu turnīra otro kārtu ceturtdien sasniedza regulārā čempionāta labākā komanda Fīniksas "Suns" un arī Filadelfijas "76ers" vienība.

"Suns" izbraukumā ar rezultātu 115:109 uzveica Ņūorleānas "Pelicans", triumfējot sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2.

Rietumu konferences pusfinālā "Suns" būs jātiekas ar Dāvja Bertāna pārstāvēto Dalasas "Mavericks" komandu.

Perfektu spēli aizvadīja "Suns" līderis Kriss Pols, kurš guva 33 punktus ar 100% precizitāti, trāpot 13 no 13 divpunktu metieniem, realizēja vienīgo izpildīto tālmetienu, kā arī četrreiz bija precīzs no soda metiena līnijas.

"Suns" līderis kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš trāpījis vairāk par 13 metieniem no spēles, ne reizi nepieļaujot kļūdu metienos.

Vēl uzvarētāju labā 22 punktus guva Deandrē Eitons, 18 pievienoja Mikals Bridžess.

Pirmā puslaika beigās "Suns" nokļuva iedzinējos ar -12, taču spēles otrajā daļā izdevās salauzt "Pelicans" pretestību.

"Pelicans" rindās Brendons Ingrems izcēlās ar 21 punktu un 11 rezultatīvām piespēlēm, pa 16 iemeta Herberts Džounss un Sīdžejs Makolums, 15 pievienoja Lerijs Nenss juniors.

Savukārt lietuvietis Jons Valančūns guva 10 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un veica četras rezultatīvas piespēles.

Austrumu konferencē otro kārtu sasniegusi "76ers", kas ceturtdien viesos ar 132:97 pārspēja Toronto "Raptors" un triumfēja sērijā ar 4-2.

Otrajā kārtā "76ers" tiksies ar Maiami "Heat", kas regulārajā čempionātā bija labākā komanda Austrumu konferencē.

"76ers" izšķirošo izrāvienu veica trešajā ceturtdaļā, uzvarot šo nogriezni ar 20 punktu pārsvaru (37:17).

Uzvarētāju labā Džoels Embīds guva 33 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, Tairīss Maksijs pievienoja 25 punktus, Džeimss Hārdens atzīmējās ar 22 punktiem un 15 rezultatīvām piespēlēm, bet Tobiasa Herisa rēķinā 19 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

"Raptors" rindās Paskals Sjakams guva 24 punktus, bet Kriss Bušērs izcēlās ar 25 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām.

Jau ziņots, ka Austrumu konferences otrā pusfinālā spēkosies Bostonas "Celtics" un iepriekšējās sezonas NBA čempione Milvoki "Bucks".

Rietumu konferencē otrajā pusfinālā ir iekļuvusi Goldensteitas "Warriors", kas vēlāk stāsies pretī Memfisas "Grizzlies" un Minesotas "Timberwolves" pāra uzvarētājiem (sērijā ar 3-2 vadībā Memfisa).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu