Video ⟩ Dalasas "Mavericks" X faktors

Džeilens Bransons Foto: Reuters/ScanPix
Miks Kuncevičs
CopyDraugiem X Whatsapp

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" spēlētājs Džeilens Bransons izslēgšanas spēlēs demonstrē žilbinošu sniegumu. Visticamāk, viņa nākamais līgums būs rakstāms jau ar astoņiem skaitļiem.

2018. gadā Teksasas klubs amerikāņu saspēles vadītāju izvēlējās NBA drafta otrajā kārtā ar 33. numuru. Tagad, pēc četriem gadiem, bijušajai Vilanovas universitātes zvaigznei būs aizritējis debitanta līguma pēdējais gads, kura atalgojums ir 1,8 miljoni ASV dolāru.

Viena no galvenajām prioritātēm starpsezonā "Mavericks" būs noturēt šo rezultatīvo aizsargu, kurš regulārajā sezonā vidēji spēlē guva 16,3 punktus. Sērijā pret Jūtas "Jazz" Bransons vidēji mačā guvis 27,8 punktus, divās spēles viņš spēja pretinieka grozā raidīt vairāk nekā 30 punktus, attiecīgi 41 un 31 punktus. Kamēr Dalasas kluba rīcībā nebija atgriezusies komandas superzvaigzne Luka Dončics, atbildību par kuģa vadību uzņēmās Bransons.

Basketbolists uzsvēra, ka viņš nedomā par nākamā līguma cipariem vai palikšanu "kumeļos", bet cenšas palīdzēt franšīzei atkārtot 2011. gadā sasniegto ("Mavericks" kļuva par NBA čempioniem).

"Mēs ar tēti par to jokojam, bet mana ģimene labi apzinās, ka par līgumu nevēlos runāt līdz sezona nav noslēgusies. Cilvēki negrib man ticēt, kad saku, ka par līgumu galvu nelauzu," izteicās Ņūdžersijā dzimušais Bransons. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" spēlētājs Džeilens Bransons izslēgšanas spēlēs demonstrē žilbinošu sniegumu. Visticamāk, viņa nākamais līgums būs rakstāms jau ar astoņiem skaitļiem. Viņa tēvs Riks Bransons apgalvo, ka žurnālistiem no Džeilena ir grūti izspiest kādu sulīgu atbildi. "Viņš tikai runā standarta frāzes," uzsvēra Riks.

25 gadus vecais Bransons vairakkārt izteicies, ka no sava tēva viņš mācījies darba tikumu. Riks Bransons NBA pavadīja deviņas sezonas, kuru laikā pārstāvēja astoņas dažādas vienības. Taču Džeilens tikai šosezon vien ir pamanījies gūt vairāk punktu nekā viņa tēvs savā NBA karjerā kopumā. "Mavericks" basketbolists atceras, ka, dodoties ģimenes atvaļinājumos, viņa tēvam bija svarīgi, lai istabas numuriņš ir pašā augstākajā stāvā, lai varētu skriet krosiņus pa trepēm, jo Rikam patika uzturēt sevi fiziskā formā.

"Vasarās bieži varēju trenēties kopā ar savu tēvu. Redzēju, ka darbs nes augļus un kļuvu labāks," atzina Bransons. "Viņš bija mans skolotājs."

Džeilens Bransons
Džeilens Bransons Foto: AFP/SCANPIX

Pats Džeilens nelabprāt runā ar medijiem par savu nākotni, bet tēvs nekautrējas ar žurnālistiem apspriest dēla vasaras plānus. "Mums ir jāsaprot, vai Dalasa patiešām viņu grib. Nekādas atlaides (saistībā ar līgumu) netaisāmies pieņemt. Komandai ir jāparāda, ka viņi vēlas viņu," sacīja Bransona tēvs. Pašlaik bez "Mavericks" kā potenciālie kandidāti uz Bransona pakalpojumiem tiek piesaukti Ņujorkas "Knicks" un Detroitas "Pistons". Vairāki eksperti baumo, ka Bransona ģimenei esot ciešas attiecības ar dažām personām, kas saistītas ar "Knicks" klubu, ieskaitot vienības speciālistu Tomu Tibodo.

Savukārt "Pistons" ir jauna un perspektīva komanda, kurai nākotnē ir visas iespējas kļūt par stabilu "play-off" dalībnieci, un pie veiksmīgas spēlētāju attīstības var sākt sapņot par titulu. Detroitas klubs galdā amerikānim varētu likt 25 miljonu ASV dolāru līgumu.

Dalasas kluba īpašnieks Marks Kjūbans sarunās ar žurnālistiem apliecinājis, ka savu aizsargu netaisās nekur laist un saredz viņam nākotni "Mavericks" rindās. Tiek paredzēts, ka Bransona nākamais līgums varētu būt uz četriem gadiem, kura vidēji vienas sezonas atalgojums būtu no 18-25 miljoniem ASV dolāru.

Iepriekšējā starpsezonā Dalasas klubs varēja ar Bransonu noslēgt četru gadu līgumu par 55,5 miljoniem ASV dolāru, taču komandas bosi to nepiedāvāja un spēlētāja aģents arī nenāca ar iniciatīvu par līguma pagarināšanu.

Pagājušā gada izslēgšanas spēlēs pie trenera Rika Kārlaila Bransona laiks uz parketa bija ļoti ierobežots, tāpēc pēc sezonas Džeilens negribēja lauzīt prātu par naudu, bet ieguldīja lielu darbu, lai pilnveidotu savu spēli un nākamgad spēlētu daudz nozīmīgāku lomu, kas pašlaik arī ir izdevies. Ziemeļamerikas mediji uzsver, ka ar šādu spēli Bransons būs izpelnījies daudz lielāku līgumu nekā 55,5 miljoni ASV dolāru uz četriem gadiem. Ja "Mavericks" nebūs gatavi piedāvāt lielāku naudas žūksni, būs citi tīkotāji, kas nekautrēsies plašāk pavērt naudas makus.

"Viņš saņems daudz naudas," izteicās vienības galvenais treneris Džeisons Kids pēc otrās spēles sērijā pret "Jazz", kur Bransons laboja savu gūto punktu rekordu - 41 punkts. "Manuprāt, nevajag izcelt tikai otro spēli, bet ir jāskatās kopējo bildi, ko viņš šajā gadā ir paveicis. Viņš ir pierādījis, ka ir pelnījis labu līgumu." Šī nav arī pirmā reize sezonā, kad treneris uzsvēris, ka Bransons ir pelnījis algas pielikumu.

Pat pretinieku komandas līderis Donavons Mičels, kurš Rietumu konferences pirmās kārtas sērijā nebija spējīgs apturēt uzkarsušo Branosonu, veltījis viņam cildinošus vārdus. "Viņš patiešām ir talantīgs spēlētājs. Nevar viņu nenovērtēt." "Mavericks" pirmo reizi kopš 2011. gada pārvarēja NBA izslēgšanas spēļu pirmo kārtu.

Dotajā mirklī Bransons ir kļuvis par otro komandas zvaigzni aiz slovēņa Lukas Dončiča. Viņš labprāt arī pilda otrās vijoles lomu.

"Esmu kopā ar šiem puišiem četrus gadus un esmu izbaudījis katru mirkli," stāsta Bransons, kurš kopā viena drafta gada ietvaros ticis izvēlēts ar Dončiču. "Esmu pārsteigts, ka viņš šajā sezonā netika atzīts par visvairāk progresējošāko spēlētāju," atzīst "Mavericks" superzvaigzne.

"Nav daudzi basketbolisti šajā sezonā, kas ir tik ļoti progresējuši."

Skaidrs, ka visi šie komplimenti un demonstrētais sniegums ir pacēluši Bransona akcijas, bet basketbolists pašlaik koncentrējas uz vienu mērķi - palīdzēt "Mavericks" atkārtot 2011. gada panākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu