Latvieši būvē miljonu vērtu rallija auto

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunākajā raidījuma Ātruma cilts sērijā Pauls Timrots devies pie brāļiem Andra un Ivara Velmēm, kuri īstenojuši savu bērnības sapni – uzbūvējuši leģendāro Audi Quattro S1E2.

Brāļi Velmes miljoniem benzīngalvu pazīstami no Youtube video, kur viņi milzīgā ātrumā traucas San Marino Rallylegend trases līkumos ar klasisku sacīkšu Audi Quattro. Stūres sadalīšana Andrim un Ivaram nav problēma – vecākais brālis Andris sprintā un minirallijā sapratis, ka jaunākais brauc stipri labāk un neviens cits ātrāk neizvizinās. Brāļi Velmes autosporta virtuvi zina jau no bērnības, Ivars ir pabeidzis Rīgas Tehnisko koledžu kā automehāniķis un jau skolas laikos rallija žiguli uzbūvējis. Savukārt Andris nodrošina finanses, pārdodot uzbūvētās mašīnas dārgāk.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Savus auto brāļi būvē no nulles un tūdaļ būs piepildījuši bērnības sapni – uzbūvēt Audi Quattro S1E2, kas savulaik ticis saražots tikai 200 ielas mašīnu eksemplāros. Šāda ielas auto cena ir sākot no 400 000 eiro. Lai tiktu pie sava spēkrata bez milzu ieguldījuma, Ivars šim uzdevumam pieķēries kā pēc grāmatas. Darbu viņš lielākoties paveicis pats, ar draugu un Google palīdzību.

Leģendārajā spēkratā apvienoti Audi 80 un Audi Coupe Quattro, kas pārbūvēti līdz nepazīšanai – tas ir īsāks un platāks par standarta auto, ar dzesēšanas sistēmu bagāžniekā. Šo modeli var atpazīt pēc spārniem un milzīgā spoilera, kas paredzēts stabilitātei. Velmju Audi būvēts braukšanai – tas varēs sasniegt 600 zirgspēkus un sacīkstēs to pavadīs autentisks 1991. gada Audi busiņš. Savu jauno Audi Ivars un Andris plāno atrādīt Sanmarīno leģendu rallijā, un viņus jau gaida arī citās sacīkstēs Eiropā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu