Video ⟩ "Negribēju būt tas, kurš nezina, ko darīt." Guntis Galviņš par punktu profesionālajai karjerai un pāreju uz ikdienišķo dzīvi

CopyDraugiem X Whatsapp
Guntis Galviņš.
Guntis Galviņš. Foto: Viktors Devjatovs/TVNET

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 14. sērijā viesojās ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsardzības balsts Guntis Galviņš.

36 gadus vecais Galviņš Latvijas izlases kreklā pirmo pasaules čempionātu aizvadīja 2005. gadā Austrijā, būdams viens no jaunākajiem komandā. 

Karjeras laikā aizsargs piedalījies 13 pasaules čempionātos un 2010. gada Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs.

Guntis sarunā atklāja, ka nolēmis likt punktu profesionālajai karjerai, jo kopā ar dzīvesbiedri izlēmuši ļaut viņai profesionāli attīstīties kā fitnesa trenerei. Aizsarga karjeras laikā viņa rūpējās par mājas soli, bet tagad lomas mainīsies.

Galviņš pauda, ka jau pēdējos piecus gados kopīgi ar sievu plānojuši, ko un kā darīs pēc viņa karjeras beigām. Svarīgi bijis, lai viņš uzreiz zinātu, kā rīkoties pēc slidu kāršanas un nagliņas.

Rūpes par saviem tuvākajiem caurvijušas hokejista karjeras ceļojumu. Tā bijusi arī galvenā motivācija, tiecoties kļūt par profesionālu spēlētāju.

Savas hokeja gaitas Guntis sāka Talsos, bet jau 11 gadu vecumā pārcēlās uz Rīgu. Lai to varētu paveikt, viņa tēvs, kurš ir mednieks, atlīdzībā bija gatavs dot savus godalgotos medījuma ragus. Tas mazajam puikam lika apjaust, cik daudz vecāki gatavi upurēt viņa dēļ. Tieši tāpēc viņš nolēma, ka vēlas kļūt par profesionālu hokejistu - nopelnītais atalgojums tiktu likts lietā, lai palīdzētu vecākiem finansiāli.

Sarunā ar Jēkabu un Mārtiņu Guntis atklāj arī to, kāpēc tikai pēdējos profesionālās karjeras gados saprata starpsezonas lielo nozīmi panākumos nākamajā sezonā, dēla treniņiem hokejā, Latvijas izlasi. Protams, neiztikt arī bez leģendārās rubrikas "Ātrais piecinieks".

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 14. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 14. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu